Bakan Kurum dünkü depremin bilançosunu açıkladı

13 saat önce
Etiketler Deprem Murat Kurum Bilanço Hasar
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün Malatya’da meydan gelen deprem hakkında “Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiştir. Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir” dedi.

Bakan Murat Kurum, Malatya'nın Kale ilçesinde dün meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından bilançoya dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı hasar tespit ekiplerinin çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 1211 ihbar değerlendirilmiş, Elazığ'da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı; Malatya'da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız."

Ne olmuştu?

Malatya'nın Kale ilçesinde dün saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem; Elazığ, Urfa, Adıyaman, Dersim, Kilis, Antep, Diyarbakır, Batman, Maraş ve Suriye’nin bazı kentlerinde hissedildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, depremin Haseke, Deyrezor ve Halep kentlerinde hissedildiğini bildirdi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise depremin büyüklüğünün 6,1 olduğunu ve yerin 9 kilometre (5,6 mil) derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.0 olarak bildirdi. Rasathane depremin derinliğini ise 6.5 km olarak duyurdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala / Foto: AA

Efkan Ala: Gündemimizde yeni çözüm süreci yok

Ala, "Bizim öyle bir şeyimiz yok. Reform gündemleri var, anayasa gündemimiz var. Onları tartışıyoruz. Meclis'te de herkes yan yana oturuyor, her gün konuşuyor" dedi.