NARİN GÜRAN DAVASINDA YENİ GELİŞME: Yenge 'annesi ile oğlunun boğuştuğunu gördüm'

Haber Merkezi - Narin cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Olayın tanığı olarak gösterilen yenge Hediye Güran, ifadesinde Narin'in annesi Yüksel Güran ile ağabeyi Enes arasında bir boğuşma yaşandığını belirtti. Hediye Güran ile 2 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

Narin cinayetiyle ilgili soruşturma yeni bir boyut kazandı. Olayın tanıklarından biri olan yenge Hediye Güran, verdiği ifadede olay günü anne Yüksel Güran ile oğlu Enes arasında şiddetli bir tartışma ve boğuşma yaşandığını gördüğünü söyledi.

Enes Güran'ın kolundaki ısırık izinin de anne Yüksel Güran'a ait olduğu iddia edildi.

Yenge Hediye Güran ifadesinde anlattı: Boğuşma yaşandı

Narin'in amcasının eşi Hediye Güran'ın ilk ifadesinden detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Hediye Güran, 'Enes ile anne Yüksel Güran arasında bir arbede boğuşma yaşandı ben bunu gördüm' dedi.

Hediye Güran adliyeye sevk edildi

Soruşturmada gözaltına alınan tutuklu Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran ile Ş.K. ve İ.K. adliyeye sevk edildi.

Hediye Güran'ın adliyedeki işlemleri devam ederken sahte ihbar nedeniyle gözaltına alınan ve Narin’in yakınları olduğu öğrenilen İ.K. ile Ş.K’nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

İşlemlerin ardından şüpheliler de adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı.

2 kuzen serbest bırakıldı
İfadeleri alınana kuzenler Ş.K. ve İ.Ķ. savcılık tarafından serbest bırakıldı. Yenge Hediye güran'ın savcılık ifadesinin devam ettiği öğrenildi.
HTS kayıtlarına göre yenge, cinayetin işlendiği düşünülen dakikalarda Narin'in yaşadığı eve iki kez girip çıktı.

Tutuklu anne Yüksel Güran da ifadesinde "Ben o saatlerde Hediye Güran'la beraberdim." demişti. Öte yandan annenin ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler de alındı.

Isırık izi kime ait?

İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örnekler, tutuklu ağabey Enes Güran'ın kolundaki ısırık izleriyle karşılaştırılacak.

Gözler otopsi raporunda

Narin cinayeti ile ilgili hazırlanan ön otopsi raporunun önümüzdeki günlerde savcılığa ulaşması bekleniyor. 

11 şüpheli tutuklandı

Soruşturmada tutuklanan 11. isim, amca Salim Güran'ın 15 yaşındaki işçisi R.A. Amca ve işçisinin Narin son görüldüğü 15.15'ten sonra 5 kez görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Ancak 15 yaşındaki işçi, Narin'in kaybolduğu 21 Ağustos'ta patronu Salim Güran'ın tüm gün yanında olduğunu söyledi.

Amcaya soruldu: Jandarmayı neden dinledin?

Olay günü Van’da olan Narin’in amcası Fuat Güran, bir gün sonra köye geldi. Narin’in arama çalışmalarıyla ilgili Jandarma ekipleri Fuat Güran hakkında önemli bir tutanak tuttu. Jandarma ekiplerinin tutanağında; Narin’i arama çalışmalarıyla ilgili ekiplerin birbirleriyle konuştuğu sırada, Fuat Güran’ın personele gizlice yaklaşarak konuşulanları dinlemeye çalıştığı yer aldı. Bu tutanak soruşturma dosyasına konuldu.

Sahte ihbar ve yangın

Soruşturma kapmasında, Narin ile ilgili gelen yanıltıcı ihbarlar arasında Fuat Güran’ın da ihbarda bulunduğu; Narin ile ilgili başka köyün ismi verilerek kolluk ekiplerini yanıltmaya çalıştığı öğrenildi. İfadesi alınan şüpheliye çıkan yangınla ilgili de soru soruldu.

Detaylı ifade

Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede “Suç delillerini yok etmek” suçlamasıyla tutuklanan Fuat Güran’ın, savcılıktaki detaylı ifadesi şöyle:

"Ben hatırladığım kadarıyla 03/07/2024 tarihinde Van ilinin bir köyünde çalışmak için 15-16 kişiyle birlikte gitmiştim. 21/08/2024 tarihinde sabah erken saatlerde işimizi bitirmiştik. Biçerin bakımını ve temizliğini yapıyorduk. Öğle saatleriydi... Daha sonra römorkun çekisinde kırık olduğu için kaynatıcıya götürdüm ve işim bitene kadar saat baya geç olmuştu.

'Eşim aradı, Narin kayıp dedi'

Akşam saatlerinde Van merkezde, ailem için alışveriş yaptım. Hatırladığım kadarıyla 19.00-20.00 civarlarında yola çıktım. İşçisi bulunduğum kişilerin traktörü ile dönüyordum. Hatırladığım kadarıyla saat 20.30 sıralarında eşim Hediye Güran beni arayarak, 'Narin gözükmüyor, arıyoruz' dedi. Ben de hızlıca gelmeye çalıştım ancak traktör olduğu için yolculuk süresi uzun oldu.

Ben, 22/08/2024 günü saat 15.00-17.00 civarlarında köye varmıştım. Köye varınca evime uğradım. Evde sadece küçük çocuklarım Damla, Ecrin ve Mustafa vardı. Çocukların söylediği kadarıyla eşim Hediye ise Arif Güran'ın evindeymiş. Eşyaları eve bırakıp ben de hemen ağabeyim Arif'in evine gittim. Sonraki süreçte ben de yanlarında bulundum."

Yönlendirme ihbar da soruldu

"Yeğenim Narin kayıp olduğu süre içerisinde ben köyde herhangi bir şüpheli duruma rastlamadım. Herhangi bir duyum almadım" diyen Fuat Güran’a savcılık soru sormaya başladı.

Savcılık 28/08/2024 tarihinde verdiği ifadesinde "Narin şu köyde olabilir" diye söyleyen Güran’a bu yanıltma ihbarı sordu. Güran bu soruya, "Çarıklı'da olabileceği hususunu tahmin olarak söylemiştim; hatta diğer köyler olan Seni, Karakoç, Kankırte gibi çevre köylerde de olabileceğini söylemiştim ancak tutanakta sadece Çarıklı yazılmıştır" diye cevap verdi.