HÜDA PAR liderinden Özgür Özel'e 72 saat mühlet

Haber Merkezi - HÜDA PAR ile CHP arasında Anayasa'nın 4. maddesine ilişkin tartışmalar alevlenerek devam ediyor. CHP lideri Özgür Özel'in HÜDAPAR ile ilgili sözlerine Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu sert tepki gösterdi. 

CHP lideri Özgür Özel'in HÜDAPAR ile ilgili sözlerine tepki gösteren Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, CHP'nin seçim beyannamesinde cumhuriyetin 6 ilkesini kaldırma sözünü hatırlatarak Özgür Özel'e 72 saat süre verdi.

Anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini isteyen Cumhur İttifakı üyesi HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kendisine "Benim HÜDA-PAR’a bir sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsınız. Mikrop, mikroptur" sözleriyle tepki gösteren ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "Sen bu HÜDA-PAR’a ne diyorsun Devlet Bey?" diye seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e bir soruyla cevap verdi.

Yapıcıoğlu X hesabından yaptığı açıklamada, CHP lideri Özgür Özel'e seçim beyannamesini hatırlattı "Genel Başkanımızdan, CHP Genel Başkanı'na soru:" yazarak, şunları kaydetti:

"Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım. Zorlanırsan kopya çekmek serbest. Ama çevrendeki beceriksizlere sorarsan sana yanlış yaptırabilirler.

Soru şu: "Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik umdeleri CHP’nin ana prensipleridir... Tek parti döneminin icabı sayılarak Anayasaya sokulmuş olan bu 6 umdeyi Anayasadan çıkaracağız." cümleleri hangi partinin seçim beyannamesinde yer almıştır.

Sınav süresi, sorunun zorluğu ile mütenasip olarak 72 saattir."