Özel, çalışmalardan memnun değil: ‘Gölge kabine’de değişikliğe gidiliyor

1 saat önce
Etiketler CHP Gölge kabine AK Parti
A+ A-

Haber Merkezi - Ankara kulisleri AK Parti’de değişim iddiaları ile hareketliyken, CHP Genel Merkezi’nde de değişim sinyalleri görülmeye başlandı. CHP’nin Eylül ayında gölge kabinede değişime gitmesi bekleniyor.

Tüm dikkatler AK Parti kadrolarında ve kabinede yaşanacak değişimler üzerinde toplanırken, ana muhalefette de değişim için düğmeye basıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “gölge kabine” olarak adlandırılan yapıda yer alan birçok isimde değişime hazırlanıyor. Parti kulislerinden alınan bilgilere göre, bu değişimin Eylül ayında yapılacak Tüzük Kurultayı sonrası gerçekleştirileceği ileri sürüldü.

Gölge kabinede birçok isim değişiyor

Millî Gazete’den Ahmet Sesli’nin haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “gölge kabine” olarak adlandırılan yapı içinde revizyona gitmeyi planlıyor. Özel, politika üretme konusunda verim alamadığı isimlerde değişime gidecek. Olası değişimin ise Eylül ayında düzenlenecek olan “Tüzük Kurultayı” sonrası yapılması bekleniyor.

Özel, çalışmalardan memnun değil

CHP lideri Özel, geçtiğimiz yıl Kasım ayında “Gölge Kabine” ile ilk toplantısını gerçekleştirmişti. O toplantıda üyelere, “Herkes kendi alanının sözcüsü olsun” talimatında bulunmuş, bakanlık çalışmalarının yakından takip edilmesi ve yeni politikalar üretilmesini istemişti. Ancak parti kaynakları geçen bir yılda birkaç ismin dışında diğer üyelerin üretken olamamasından Özel’in memnun olmadığını belirtti.

5 isim yerini koruyacak

Birçok ismin değişmesi beklenen gölge kabinede yerini koruyacak isimler de olacak. Parti kulislerine göre, CHP Genel Sekreteri ve kabine koordinatörü Selin Sayek Böke, İçişleri Bakanlığından sorumlu Murat Bakan, Dışişleri Bakanlığından sorumlu İlhan Uzgel, Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Yalçın Karatepe ve Millî Savunma Bakanlığından sorumlu Yankı Bağcıoğlu’nun görevlerine devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığından sorumlu olarak göreve getirilen Baran Bozoğlu’nun da yerini koruması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli