DİYARBAKIR- AK Partili Eski Bağlar Belediye Başkanı tutuklandı

2 saat önce
Etiketler Hüseyin Beyoğlu Ak Parti Bağlar Belediyesi Kayyım kayyımlar
A+ A-

Haber Merkezi – Rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına ve adli kontrolle serbest bırakılan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Çıkan kararın ardından Beyoğlu'nun tutuklandığı bildirildi. 

2019 yerel seçimleri sonrası Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesine kayyım olarak  atanan Hüseyin Beyoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 2019 yılında Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesine atanan Hüseyin Beyoğlu hakkında tutuklama kararı verildi.

İnşaat izni için iş insanı Nusret Bekirhanlı'dan 5 milyon TL rüşvet almak suçundan yargılanan AKP'li Beyoğlu ile yardımcısı Sıdık Aycil ve İmar çalışanı Fırat Kılıç hakkında açılan dava Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Hüseyin Beyoğlu katılmazken, davacı iş insanı Nusret Bakirhanlı ve avukatlar hazır bulundu.

Mahkeme, Beyoğlu hakkında tutuklama kararı verdi.

Tutuklandı

Yakalama kararı ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler Hüseyin Beyoğlu’nu gözaltına aldı. Beyoğlu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Diyarbakır Adliyesi'ne getirilen Beyoğlu'nun yüzüne tutuklama kararı okundu. İfadesi alınan Beyoğlu, Diyarbakır T Tipi Cezaevine gönderildi.

Beyoğlu hakkında "kaçma veya delilleri karartma ihtimali nedeniyle" yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Mal varlığına el konulmuştu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Beyoğlu, geçen yıl gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılmıştı. 1 hafta önce kendisi ile birlikte 15 şüphelinin taşınmazlarına ve aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbiren el konulmuştu.

Belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişlerinin tevdi raporu üzerine geçen Cumartesi evine düzenlenen baskında eşi Dürdane Beyoğlu, Belediye Başkan yardımcılığına getirdiği baldızı Deniz Gürdeğir, çocukları ile rüşvet davasında tutuklu yargılanırken tahliye edilen eşinin yeğeni olan İmardan sorumlu belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Ev aramasında 4 milyon lira değerinde döviz, altına el konulurken, Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde eşi, kendisi ve çocukları ve yakın aile bireyleri adına kayıtlı bulunan taşınmaz gayrı menkullere de Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan karar gereğince soruşturma tamamlanıncaya kadar tüm mal varlıklarına tedbir konulmuştu.

Ne olmuştu?

Bağlar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevli F.K.'nin, kendisinden işini yapması karşılığında rüşvet istediğini iddia eden iş insanı N.B., geçen yıl ekim ayında polise başvurdu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün F.K’e teslim edilmek üzere seri numaraları alınmış paraların teslimi sırasında baskın düzenledi. Rüşvet operasyonu kapsamında F.K gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polisin, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı S.A’yı gözaltına almıştı.

İşlemlerinin ardından 2 Kasım’da adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Soruşturma kapsamında Bağlar Belediye kayyımı Hüseyin Beyoğlu da savcılıkta ifade verdi.

Beyoğlu'na adli kontrol şartı ile yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 8 Mayıs’ta 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti tutuklu belediye başkan yardımcısı S.A.’nın adli kontrolle tahliyesine, F.K.’nin tutukluluk halinin devamına, eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağına devam kararı verdi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan AK Partili Eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile aralarında eski belediye çalışanlarının da olduğu 14 yakını, gözaltına alındı. Beyoğlu ve 14 şüphelinin taşınmazlarına ve aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbiren el konuldu.

Mazbata yüzde 26’lık oyla onlara verilmişti

Bağlar Belediyesi'ni 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimleri yüzde 71 oy oranıyla kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Zeyyat Ceylan'a, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmemişti.

YSK, Ceylan'ın yerine mazbatayı yüzde 26 oy alan ikinci sıradaki AK Parti'li Hüseyin Beyoğlu'na vererek belediye başkanlığına atamıştı.

Beyoğlu, belediyeyi milyonlarca lira borca sokmasıyla gündeme gelmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli