Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklığı artıyor

Haber Merkezi – Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) paylaştığı hava tahminine göre, Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış beklenirken, ülkenin diğer illerinde ise sıcaklıklar 7 dereceye kadar artacak.

İstanbul'da yarın ve perşembe günü hava parçalı bulutlu geçecek. Sıcaklıkların ise 32 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Nem oranının da artmasıyla birlikte uzmanlar kronik hastalıkları olanları, hamile, yaşlı ve çocukları saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan hava durumu raporuna göre, bugün (17 Temmuz çarşamba) ülkenin birçok bölgesinde yağış ve kuvvetli rüzgar beklenirken diğer illerde ise sıcaklıklar 7 dereceye kadar çıkacak.

Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı artıyor

Yurt genelinde mevsim normallerinin (3-7 derece) üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul'a uyarı

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş altında çok fazla zaman geçirmeme ve bol sıvı tüketme konusunda uyardı.

Öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan İstanbulluların güneşli ortamda bulunmamaları istendi.