Özdağ: Kılıçdaroğlu kazansa üç bakanlık ve MİT Başkanlığını alacaktık

17-07-2023
Etiketler Ümit Özdağ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Zafer Partisi 2023 Seçimleri
A+ A-

Haber Merkezi – Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, “İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık” açıklaması yaptı.

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'na destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ , “Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanabilirdi eğer ortakları engellemeseydi” dedi.

Türkiye’nin Suriye politikasını eleştiren Özdağ “Bugün yaşadığımız, Suriye'de iç savaşı destekleyip Beşar Esad rejimini zayıflatma ve Suriye'nin periferisinde Kürtlerin ve diğerlerinin örgütleşmesine neden olan AK Parti’nin yanlış Müslüman Kardeşler politikasının sonucudur”  ifadelerini kullandı.

Suriye’de TSK’nın kademeli çekilmesini sağlayabileceklerini söyleyen Özdağ “Zafer Partisi'nin öngördüğü şekliyle Suriyelilerin Suriye'ye dönüşünü organize ederek çözebiliriz. Ve bu kapsamda Türk ordusunun kademeli çekilmesi planlanır. Bir takvim üzerinden Suriye ordusu ile koordineli biçimde çekildiğimiz alanlar Suriye ordusuna devredilerek yapılmalı bu. Bunu Erdoğan yapamaz. Bunu ancak Zafer Partisi olarak biz yaparız. Biz bunu bir sene içinde yaparız” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ile anlaşma sürecine ilişkin "Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey'le mutabık kaldık" dedi.

Zafer Partisi lideri, göçmenlerin gönderilmesi konusunda şunları kaydetti:

"Süreci İçişleri Bakanlığı yönetecekti. Fakat Kemal Bey, zerre kadar oy faydası olmayan altılı masadaki ortaklarının İçişleri Bakanlığı'nın Zafer Partisi’ne verilmesine tepki göstereceğini bildiği için benim bu konuda anlayışlı davranmamı rica etti. 'Bunu çok vurgulamayın' dedi. Ben de kabul ettim. Ama ortakları tarafından Kılıçdaroğlu’ndan istenen şey yanlıştı."

Özdağ “ Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanabilirdi eğer ortakları engellemeseydi” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli