Çavuşoğlu: Hem Erbil hem de Bağdat’la temas halindeyiz

17-07-2019
Rûdaw
Etiketler Türkiye Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu Erbil Kürdistan Bölgesi Neçirvan Barzani
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Erbil’deki saldırıya ilişkin, Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüştüklerini, ayrıca hem Erbil hem de Bağdat’la temas halinde olduklarını söyledi.

 

Başkent Erbil’de Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarına yönelik saldırıya ilişkin bir basın açıklaması yapan Mevlüt Çavuşoğlu, saldırının üç kişi tarafından gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

 

Çavuşoğlu şöyle dedi:

 

“Bugün yerel saatle 13:15 sıralarında Erbil Başkonoslosluğunda görevli bir arkadaşımız bir lokantada yemeğini yerken, edindiğimiz bilgilere göre 3 kişi tarafından saldırıya uğruyor ve çalışma arkadaşımız şehit oluyor. Allah rahmet eylesin. Saldırganlar yine yan masada Iraklı iki kişiye daha saldırıyorlar ve birisini vefat ediyor, diğeri de ağır bir şekilde yaralı.”

 

Hem Bağdat ve hem de Erbil'le temas halinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, “Mesrur Barzani ve Neçirvan Barzani ile görüştük. Irak Dışişleri Bakanı Muhammed El-Hekim kardeşim şuanda Washington’da onunla da görüştük, temas halindeyiz. Saldırganların yakalanması ve ardındaki tüm detayların ortaya çıkması için temaslarımız sürüyor. Kendi içimizde de istihbaratımız ve diğer arkadaşlarımızla da aynı şekilde süreci birlikte takip ediyoruz” diye konuştu.

 

Gerekirse Erbil’e heyet gönderebileceklerini vurgulayan Mevlüt Çavuşoğlu, “Cenazemizi getirmemiz lazım. Bunun ortaya çıkması için tüm boyutları ile aydınlatılması için gereken neyse onu biz yapar. Temas halindeyiz, temaslarımızı sürdürüyoruz bir değil, 3 heyet göndeririz ama şu ana atılması gereken adımları konusunda içeride temaslarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

 

Saldırının PKK tarafında düzenlenmiş olup olmayacağız sorusuna ilişkin Çavuşoğlu, “Böyle bir saldırı olunca tabi ilk akla gelen bu oluyor, terör saldırısı mı diye ama hemen yan masada iki tane de Iraklının saldırıya uğrayıp birinin ölmesi diğerinin ağır bir şekilde yaralanması, tabi onlara yönelik de bir saldırı olduğu için tam detaylı yani net bilgi vermek için olayın aydınlatılması lazım.  Olayın aydınlatılması için yoğun temaslarımızı sürdürüyoruz” yanıtını verdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli