Soylu: Amerika istiyor ki erkek erkekle, kadın da kadınla evlensin

17-04-2022
Etiketler Süleyman Soylu ABD
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı dış politika raporuna tepki göstererek “Amerika şöyle istiyor; dünyanın her yerinde erkeklerle erkekler evlensin. Kadınlar da kadınlarla evlensin. Ya siz evleneceksiniz, Lut kavmi gibi olacaksınız, haşr olacaksınız” dedi.

Soylu, Gaziosmanpaşa’da Trabzon Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları’nın düzenlediği sahur programında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı dış politika raporunu eleştirdi.

Raporun hiçbir anlam ifade etmediğini söyleyen Soylu, raporla ilgili “Orada diyor ki ‘Türkiye, FETÖ ve PKK’ye haşin davranıyor. Onlar terörist değil. Onlar siyasi tutuklu. Yani biz onları siyaset sebebiyle tutuklu hale getirmişiz’ diyor. Yetmedi. İçişleri Bakanlığı’nı eleştiren büyük bir paragraf açıyor” ifadelerini kullandı.

Soylu, rapora ilişkin şöyle konuştu:

"Amerika şöyle istiyor; dünyanın her yerinde erkeklerle erkekler evlensin. Kadınlar da kadınlarla evlensin. Ya siz evleneceksiniz, Lut kavmi gibi olacaksınız, haşr olacaksınız. Ben size ne diyeyim?

Biz neymiş, buna müsamaha göstermiyormuşuz. FETÖ'ye müsamaha göstermiyormuşuz. PKK'ye müsamaha göstermiyormuşuz. LGBT'ye müsamaha göstermiyormuşuz. Türkiye huzurlu bir hale gelmiş ve bu huzurlu hale gelmelerinden de bunlar rahatsızlanmış. Sizin bizim hakkımızda rapor yazmanız değil, biz sizin hakkınızda rapor yazarsak esas o zaman yandı gülüm keten helva.

Sen daha dün kendi generalini PYD/PKK'nin bir sözde yöneticisine göndermedin mi binlerce tır silahla beraber? Onlar Türkiye’nin huzurunu ve birliğini bozsun diye göndermedin mi? Sen vakıfların vasıtasıyla Türkiye’deki birtakım sözde gazetecilere paralar yağdırıp bu ülkede 15 Temmuz darbesi dahil olmak üzere bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozabilmek için her türlü iftiralar attırmadın mı?"

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli