Demirtaş: Hesap sormak önemli çünkü kandırıldık, aldatıldık

Erbil (Rûdaw) - Selahattin Demirtaş, Maraş merkezli depremlere ilişkin, “Hesap sormak önemli çünkü: Kandırıldık, aldatıldık. Bizim paralarımızı vergi adı altında toplayanlar zenginleşirken biz halk olarak öldük, evsiz, geleceksiz kaldık. Bunun mutlaka bir bedeli olmalı ki, bir daha kimse bu alçaklığa cesaret edemesin” ifadelerini kullandı.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı “Dayanışma çok önemli çünkü / Hesap sormak önemli çünkü” paylaşım dizisinde depremzedelerle dayanışmanın yanı sıra sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini ifade etti.

Sorumluların bedel ödemesi gerektiğini belirten Demirtaş, “Hesap sormak önemli çünkü: Bunca yıkıma, acıya sebep olanlar bunun bedelini ödemezlerse depremzedeler travmalarını kolay kolay atlatamazlar” dedi.

Demirtaş, dayanışmayı büyütme çağrısı yaparak “Hesap sormak önemli çünkü: Adalet duygusu kaybolursa toplum olarak bir arada ve barış içinde yaşayamayız. Tüm bu nedenlerle, dayanışmayı büyütürken adaletin peşine düşeceğiz ve hesap soracağız mutlaka” ifadelerine yer verdi.

“Milyonlarca kardeşimizin dünyası yıkıldı ve yardımlar olmazsa hayata yeniden tutunmaları çok zor olacak” diyen Demirtaş yardımlara devam etme çağrısı yaptı.