Hulusi Akar, Babacan’a cevap verdi

17-01-2023
Etiketler Hulusi Akar Çekya Ali Babacan İHA SİHA Baykar
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA ve SİHA üreticisi Baykar şirketine yönelik, "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabii ki" sözlerine cevap verdi.

Akar, "TSK'nın başarılarında büyük pay sahibi olan İHA/SİHA'lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz” dedi.

Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace görüşmesinin ardından Londra'daki temaslarını tamamlayarak Çekya'nın başkenti Prag'a geçti.

Büyükelçilik Rezidansına geçen Akar, onuruna verilen resepsiyonda, Türkiye toplumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Akar, burada AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

DEVA Lideri Babacan’ın açıklamaları sorulan Hulusi Akar, son dönemde, TSK'nın, "sinsi siyasi kaygı ve gayelerle, fitne ve fesatla tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığını" savundu.

Akar, "Anlamsız bahanelerle TSK'nın komuta kademesini hedef alanları, haksız ve ölçüsüz açıklamalarla kendi siyasi polemiklerine konu etmek isteyenleri, TSK'nın başarılarında büyük pay sahibi olan İHA/SİHA'lar ile onları üretenlere çamur atanları kınıyoruz ve asil milletimizin takdirlerine havale ediyoruz” dedi.

Akar, şöyle devam etti:

"Bütün güç ve enerjisini azim ve kararlılıkla milli menfaatlerimiz için harcayan tüm birlik ve kurumlarımız ile asil milletimizi suni gündemler yaratarak asılsız ve içi boş iddia ve açıklamalarla oyalamanın ülke çıkarlarımıza zarar vermekten başka bir anlamı ve değeri yoktur.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli