Bekir Bozdağ: Türkiye büyük riskler alacaktır

17-01-2018
Rûdaw
Etiketler Türkiye Erdoğan MGK Efrin
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısında Efrin operasyonu ve Türkiye’deki OHAL süreci ele alındı.

 

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün saat 15.20'de Erdoğan başkanlığında toplandı. Masada, Efrin operasyonu ve OHAL'in uzatılması olmak üzere iki kritik başlık vardı.

 

Kritik toplantı saat 19:40'da sona erdi. Toplantı yaklaşık 4.5 saat sürdü. Toplantı sonrası yayımlanan MGK bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

 

“Türkiye'nin, sınırlarının hemen yanı başında bir terör koridoru oluşturulmasına ve bir terörist ordusu kurulmasına izin vermeyeceği, bu konuda gereken her türlü tedbirin alınacağı belirtilmiştir. Milli Güvenlik Kurulunda, hükümete olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldı.

 

Sınır emniyetimizi tahkim etmenin yanı sıra vatandaşlarımız ile bölge halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilk aşamada Suriye'nin batısından ülkemize yöneltilen tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımların derhal ve kararlılıkla atılacağı vurgulanmıştır. YPG'ye verilen silahlar gecikmeden toplanmalıdır. Müttefiklerimizden barış için aynı ilkeli tutumu bekliyoruz.”

 

MGK toplantısının hemen ardından Bakanlar Kurulu Erdoğan başkanlığında toplandı.

 

Bozdağ: Türkiye büyük riskler alacaktır

 

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Terörist ordu kurma çabaları açık olarak görülüyor. Türkiye'nin bekası için büyük riskler alınacaktır. Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir" dedi.

 

Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

19 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasını benimsendi. Bu konuda hazırlanan tezkere, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanılığı’na gönderilmiştir.

 

Türkiye, sınır güvenliği bakımından tarihinin en kritik döneminden geçiyor. Türkiye çok önemli tehdit ve risklerle karşı karşıya.

 

Bölgede olanlar güvenliğimize tehdittir. Terörist ordu kurma çabaları açık olarak görülüyor. Türkiye'nin bekası için büyük riskler alınacaktır. Türkiye sabrının son noktasına gelmiştir.

 

Verilen sözlerle arazide yapılanlar arasında çok çelişki var. Bu süreçte ABD ve Rusya ile görüşmeler sürüyor. Türkiye, Türk milletinin ve Türkiye Devleti'nin bekası için atması gereken adımları atmak için kimseden icazet almaya ihtiyacı yoktur.

 

DAEŞ terör örgütü ile en etkili mücadele eden tek ülke vardır o da Türkiye'dir. Teröre en büyük zaviyatı Türkiye varmiştir, attığımız adımlar çok nettir. Türkiye'nin hukukunu korumak için gerekli adımları atacağız.”        

 

Edit: A.Ç

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli