Diyarbakır'da 'elektrik' gerginliği sürüyor!

Diyarbakır (Rûdaw) – Dicle Elektrik Parakende Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) kaçak elektrik kullanımını önlemek için elektrik sayaçlarını direklere çıkarma gerekçesiyle Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Fabrika Mahallesi’nin (Zorko köyü) elektriğini kesti. Köylüler  bu durumu protesto etmek için yolları trafiğe kapattı.

Köy sakinleri, sayaçların direklere çıkarılmasını “elektrik hırsızlığı” ile suçlanma olarak görüyor. Köylüler sayaçlarının direklere çıkarılmasını protesto etmek için Diyarbakır-Elazığ yolunu trafiğe kapattı.

"Bize özel uygulama yapılıyor"

Protestoculardan biri, “Sayaçlarınızı direklere çıkaracağız diyorlar. Biz de kabul etmiyoruz diyoruz. Sayaçlar kapı eşiğinde olsun ki biz de görelim siz de görün. O zaman karşı çıkmayız” dedi.

Bu uygulamanın sadece belirli yerlerde olduğunun söyleyen bir protestocu ise “Urfa’dan öteye, Maden’den öteye gittiğinde hiçbir yerde elektrik sayaçlarının direklere çıkarıldığını görmezsin. Bize özel bir uygulama olduğundan bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Faturaların keyfi bir şekilde düzenlendiğini ifade eden başka bir protestocu, “Sayacımızı direğe çıkarıp orada bir düğmeye basıp faturanız şu kadar diyorsunuz. İtiraz ediyorum. Kime itiraz edeceğim? Zaten cezayı yazan sensin” dedi.

Başka bir protestocu da itirazını “Elektriğimizi kesmesinler, şikayetçiyiz” şeklinde dile getirdi.

Yatalak hastaları olduğunu söyleyen protestocu da “Yatalak hastamız var. Sadece elektriğimiz verilsin, başka bir şey istemiyoruz. Yoksa hepimiz kendimizi öldürürüz” şeklinde konuştu.

Duruma anlam veremeyen bir protestocu ise “Sayaçlarımızı direklere çıkarmalarının sebebi ne? Sebep ne?” diyerek duruma itiraz etti.

Polisler protestoyu sonlandırmaya çalıştı fakat protestocular elektrikleri verilinceye kadar protestolarına devam edeceklerini belitti.

Protestolar dün akşam da devam etti

Köy sakinleri, elektriklerinin verilmemesi üzerine dün akşam da Diyarbakır-Elazığ yoluna çıkıp DEPSAŞ’ı protesto etti. Lastik yakan protestocular yolu trafiğe kapattı.

Olay yerine gelen polis ekipleri yakılan lastikleri TOMA’larla söndürdü.

Ayrıca protestolar esnasında yoldan geçen bir aracın kaza geçirdiği öğrenildi.