İşte İstiklal saldırısı şüphelisinin bombayı bıraktığı anın görüntüleri

Haber Merkezi - İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırısın ardından Ahlam Albashır'ın Taksim'e gelişi ve bombayı bıraktığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili yeni görüntüler gelmeye devam ediyor.

Saldırısını gerçekleştiren Suriye vatandaşı olduğu açıklanan Ahlam Albashır'ın Taksim'e gelişi ve bombayı bıraktığı anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kadının, meydandan cadde istikametine sırtında koyu renkte bir çanta ve elinde beyaz bir poşetle yürüdüğü görülüyor.

Olay günü Suriye’den birlikte Türkiye’ye geldikleri belirtilen Bilal Hassan adlı şahıstan ayrıldıktan hemen sonra KGYS kayıtlarına giren kadının, saat 15.17 sıralarında Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi istikametine doğru yürüdüğü görülüyor.

Eylemin gerçekleştirildiği cadde istikametine sırtında koyu renkte bir çanta ve elinde içinde TNT tipi patlayıcı olduğu düşünülen beyaz bir torba ya da poşetle yürüdüğü görülen Albashır’ın, bir süre sonra elinde iki dal gül taşıdığı görülüyor.

Çevre kontrolü yaptıktan sonra patlayıcı dolu paketi saksı kenarına koyan kadının, çevre kontrolü yaptıktan sonra kalkarak bölgeden önce adım adım, daha sonra da koşar adım uzaklaştığı görülüyor.