Erdoğan’dan Akşener’e: Bunda ne edep ne adap var

16-11-2021
Rûdaw
Etiketler Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İyi Parti Meral Akşener
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i protesto eden bir vatandaşı “sakinleştirmeye" çalışırken küfreden İYİ Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan'ı kastederek, “Şu İYİ Parti'nin başındaki kadın, bu kadın nasıl küfrediyor, beni bağışlayın, söylemek istemezdim ama parlamento çatısı altında 'yavşaklar' diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep ne adap var” dedi.

Erdoğan, Ankara’da Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'ne katıldı. "2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil, gençlerimizdir" diyen Erdoğan, Türkiye’de gençlerin ve kadınların hayatın her alanında giderek daha fazla söz sahibi olduğunu belirtti.

AK Parti ile gençlere 18 yaşında seçilme hakkı tanındığını anımsatan Erdoğan, "2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil, gençlerimizdir. Bu bakımdan gençlerimizin hayalleri, beklentileri, düşünceleri tespit ve teklifleri bizim için hayati önemdedir" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin uzun yıllar süren zor günleri geride bıraktığını belirterek, "Bu ülkede terör var mıydı? Güneydoğu, Doğu Anadolu maalesef tamamıyla teröre mahkum edilmiş miydi? Şimdi artık terörü yok ettik. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Besler Deresi'nde terörü yok ettik. Artık Doğu'da, Güney Doğu'da vatandaşlarım gece saatlerinde rahatlıkla sokaklara, mahalleye çıkabiliyor. AK Parti budur, Cumhur İttifakı budur ve güçlenerek yarınlara yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bunların suyu kaynadı”

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de eleştiren Erdoğan özetle şöyle konuştu:

“Bay Kemal'in olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız. İP'in olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız. Bu muhalefet inkarcıdır. Onun için 2023'e çok iyi hazırlanmamız lazım. Bunlar ülkenin başına kara bulut gibi çökmek için fırsat kolluyor. Hırsından, kibrinden, nobranlığından Allah ülkemizi muhafaza eylesin. Gençlerimizden böyle bir duruma izin vermemelerini istiyorum. Hükümeti, bizi, belediyelerimizi eleştirenlere bir bakın. Bunlar ülkemizi bizden daha iyi yönetebilecek plana, projeye, ahlaka, dirayete sahipse karar sizindir. Ama hayatında tuğla üstüne tuğla koymamış, herhangi bir hizmeti dokunmamış olanların eleştirilerinin boş teneke gürültüsünden ibaret olduğunu unutmayın. Çanakkale Savaşı bu ülkenin gençlerinin 7 düvele meydan okuyuşunun destanıdır. Gazi Mustafa Kemal'in Trablus'ta, Suriye'de, Balkanlar'da içinde yer aldığı mücadelenin hepsi bu ülkenin gençleriyle yürütülmüştür. Biz kimsenin rengine, kimliğine, kişiliğine, karakterine bürünmeyeceğiz…

Bir parti çıktı, Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yönelik sınır ötesi harekatları için Meclis'te 'hayır' dedi. 'Evet' diyenleri ihanetle suçladı. Aynı parti Kandil'i yerle bir edeceğini, Suriye'de huzuru sağlayacağını iddia etti. Bay Kemal senden hiçbir şey olmaz. Sen 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cülerin yönettiği tankların arasından nasıl kaçtıysan sen bugün de aynısın. Bir başkası şehit yakınına söven densiz, terbiyesiz, utanmaz, arlanmaz milletvekiline sıkı sıkıya sarılarak gerçek yüzünü gösterdi. Bunların birbirinden farkı var mı? Hepsi de birbirinin aynı. Ben sizlerden özür dileyerek bir şey söyleyeceğim. Şu İYİ Parti'nin başındaki kadın, bu kadın nasıl küfrediyor, beni bağışlayın, söylemek istemezdim ama parlamento çatısı altında 'yavşaklar' diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep ne adap var. Ne olacak? Başkanı bu şekilde küfrederse onun milletvekili farklı olur mu? Sen bir kadınsın ya, bir kadın nasıl olur da bu şekilde küfreder? Bunların suyu kaynadı.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli