İstinaf Mahkemesi, Dedeoğulları ailesinin itirazını reddetti

3 saat önce
Etiketler Dedeoğulları ailesi İstinaf Mahkemesi Dava İtiraz Ret
A+ A-

Haber Merkezi - İstinaf Mahkemesi, Konya'nın Meram ilçesinde 12 Mayıs 2021'de Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledildiği saldırının yolunu açan ilk saldırı davasında, beraat kararlarına ve "insanlığa karşı suçtan yargılama, delillerin araştırılması, sanıkların ek sorgularının alınması ve tüm deliller ışığında sanıkların bu suçlardan da cezalandırılması” için yapılan itirazı reddetti.

MA’nın haberine göre başvuruyu inceleyen Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı.

İtirazı değerlendiren İstinaf Mahkemesi, Konya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Lütfü Keleş, Keleş'in oğlu Ali Keleş, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, hakkında "mağdurlara yönelik silahlı tehdit ve konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından, Veli Keleş'in oğlu Ali Keleş, Ayşe Keleş, Yayha Çalık hakkında, "mağdurlara yönelik konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan verdiği beraat kararını yerinde buldu.

“Yargılama sürecindeki işlemler kanuna uygun yapıldı”

İstinaf Mahkemesi, Sanık Lütfi Keleş'in katledilen Yaşar ve Serap Dedeoğulları'na yönelik "kasten yaralama" Lütfü Keleş'in oğlu Ali Keleş, Veli Keleş ile oğlu Ali Keleş, İbrahim Keleş, Yahya Çalık ve Ali Çalık'ın katledilen Metin Dedeoğulları’na yönelik kasten yaralama suçundan kurulan mahkumiyet kararına karşı itirazı da reddetti.

İstinaf Mahkemesi, kararında "yargılama sürecindeki işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığını, ileri sürülen iddia ve savunmaların toplanan delillerle birlikte gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığını, vicdani kanının dosya içindeki belge ve bilgilerle uyumlu olduğunu, incelenen hükümlerde herhangi bir isabetsizlik bulunmadığını" belirtti.  

Ailenin avukatları, Metin Dedeoğulları'na yönelik eylem yönünden Yargıtay'a temyiz başvurusu, beraat kararlarına karşı temyiz yolunun kapalı olması nedeniyle ise Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacak.

Ne olmuştu?

24 yıldır Konya’nın Meram ilçesinde bir mahallede yaşayan Karslı Dedeoğulları ailesi 12 Mayıs 2021’de yaklaşık 60 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına maruz kalmıştı.

"Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız" tehditleriyle saldırı gerçekleştiren ırkçı grup 4'ü kadın olan 7 kişilik aileyi ağır yaralamıştı. Saldırının ardından tutuklanan 7 kişiden 5'i tahliye edilmişti.

30 Temmuz 2021 tarihinde ise Mehmet Altun isimli tetikçi, Dedeoğulları'nın evine giderek yanında getirdiği silahla aile bireylerine ateş açtı.

Saldırı sonucunda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (57), çocukları Serap (33), Serpil (29), Sibel (35), Metin (42) ve Barış Dedeoğulları (31) yaşamını yitirdi.

Altun, katliamdan sonra evi de ateşe verdi. Olayın ardından kiraladığı araçla kaçan tetikçi 4 Ağustos'ta yakalandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli