18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Rojin gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi

2 saat önce
Etiketler Rojin Kabaiş Diyarbakır Yeniköy
A+ A-

Haber Merkezi - Van'da, 27 Eylül'de kaybolan ve Van Gölü kıyısında cesedi bulunan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in cenazesi gözyaşları içerisinde Diyarbakır’da toprağa verildi.

Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen ve 27 Eylül'den itibaren bir daha haber alınamayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kabaiş'in cesedi, Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi'nde Van Gölü kıyısında bulundu.

Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine Emniyet Müdürlüğü, AFAD, Jandarma, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri sevk edildi.

Kabaiş'in cenazesi, ekiplerce olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otopsi için cenaze aracıyla Van Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Otopsi ardından genç kızın naaşı gece yarısı ailesine teslim edildi. Kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Nizamettin Kabaiş ile akrabaları, Van Adli Tıp Kurumu önünde bekledikleri sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı, dosyada gizlilik kararı bulunması nedeniyle aileye otopsi sonuçlarının verilmediğini söyledi.

Sabah saatlerinde Diyarbakır’a ulaşan Rojin Kabaiş’in naaşı Yeniköy Mezarlığında gözyaşları ve ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. Rojin'in tabutu kadınların omuzunda taşındı. 

Cenaze törenine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, ilçe belediye eş başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zerin Türk, daire başkanları, meclis üyeleri, kadın örgütleri temsilcileri ve Kabaiş ailesi katıldı. 

Kızının mezarına sarılan gözü yaşlı anne ve baba Kürtçe ağıtlar yaktı. Cenaze defnedilirken aile yakınları fenalık geçirdi.

Ne olmuştu?

Arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen ve 27 Eylül'den itibaren bir daha haber alınamayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Kabaiş'in cesedi, dün Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi'nde Van Gölü kıyısında bulundu

Kabaiş'in cansız bedenini görerek ekiplere haber veren Mehmet Emin Anka, sahilde yürüdüğü sırada cenazeyi fark ettiğini söyledi.

Anka, "Saat 10.00'da geldim buraya bahçeyi sulamak için. Sonra bekçi arkadaşla sahile indik. Bekçi basketbol potasının demirini düzeltirken ben kıyıya doğru geldim. Kıyıya baktığımda ceset gibi bir şey vardı. Bekçi arkadaşa gösterdim. O da ceset olduğunu söyledi. Sonra jandarmaya haber verdik, görevliler geldi" diye konuştu.

Site bekçisi Oktay Aycan da "Sitede çalışan Mehmet Emin Anka sulama yapıyordu. Elini yıkayacağını söyledi. Bu sırada kıyıda ceset gibi bir şey olduğunu söyledi. Baktığımızda ceset olduğunu anlayınca jandarmayı aradık" bilgisini verdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli