HÜDA PAR'ın Diyarbakır'da Hamas’a destek mitingi tartışmaya yol açtı

16-10-2023
Etiketler HÜDA PAR Diyarbakır Filistin HAmas İsrail
A+ A-

Haber Merkezi - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır'da “Aksa Tufanı'na destek” mitingi düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı miting sosyal medyada “Filistin’e gösterilen hassasiyet Kürtlere gösterilmiyor” eleştirilerine neden oldu.

HÜDA PAR öncülüğünde Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda “Aksa Tufanı'na Destek” adıyla miting düzenlendi.

Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı mitingde, Filistin bayrakları açıldı ve sık sık "Filistin'e selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Mitinge, HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İl Başkanı Vedat Turgut, HAMAS Alimler Birliği Dış Ülkeler Sorumlusu Nevvaf Tekruri, bazı STK temsilcileri de katıldı.

Aynı saatlerde Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve HÜDA PAR, İstanbul-Maltepe’de “Özgür Filistin” adıyla başka bir miting düzenledi.

Mitingde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Yarın bir gün inşallah, Rabbim fırsat eder kanımızla, canımızla da Aksa davasının zafere ulaşması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hangi bedel gerekiyorsa onu ödeyeceğiz Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

Hem Diyarbakır ve hem de İstanbul’daki mitingden birer kare paylaşan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Türkiye’nin doğusu ve batısı aynı gaye ile birleşmiş durumda. Bir tarafta Diyarbakır, diğer tarafta İstanbul Kudüs için meydanlarda.

Bizi birleştiren Kudüs, ümmeti de birleştirecek güçtedir Allah’ın izniyle! Kudüs sadece bu yönüyle bile her türlü fedakarlığa değer.

Kudüs’ü özgür kılacak ve Filistinli kardeşlerimizi özgürleştirecek ruh da bu birlik beraberlik ruhudur.”

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek de, “Selahattin-i Eyyubi'nin torunları her zaman olduğu gibi yine kendine yakışanı yaptı Partimiz HÜDA  PAR  Diyarbakır' da "Özgür Filistin" mitingi düzenledi.

Bazılarının kimyası fena bozuldu, çünkü günlerdir Kürtlere ısrarla bu mitinge gitmeyin diyorlardı. Her şey aslına dönecek” paylaşımını yaptı.

HÜDA PAR’ın Hamas’a desteği eleştiri konusu oldu

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın “Hamas Filistin halkını temsil etmiyor” şeklinde açıklama yaptığı gün hem Diyarbakır’da hem de İstanbul’daki mitingde HÜDA PAR’ın Hamas’a ve “Aksa Tufanı” adıyla İsrail’e düzenlediği kapsamlı saldırıya destek mahiyetindeki açıklamalar ve sloganlar sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Sosyal medyanın tanınmış simaları partiyi, “Filistin meselesine gösterdiği Hammasiyeti Kürt meselesine göstermediği” için de eleştirdi.

İşte o paylaşımların bazıları:

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli