Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve HÜDA PAR İstanbul’da ‘Özgür Filistin’ mitingi düzenledi

16-10-2023
Foto: Faruk Uysal / Rûdaw
Foto: Faruk Uysal / Rûdaw
Etiketler HÜDA PAR Saadet Partisi Miting İsrail Filistin
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), İstanbul-Maltepe’de “Özgür Filistin” mitingi düzenledi. Mitinge siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da miting için video mesaj gönderdi.

Saadet Partisi’nin organize ettiği “Özgür Filistin” mitingine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Rûdaw’a konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, “Mitinglerdeki amaç dünyadaki İslam birliğinin bir araya gelebilmesi, Filistin’deki zulmün dünya kamuoyuna duyurulması. Hükümetin şu ana kadarki itidalli yaklaşımını biz doğru buluyoruz. Yeterli mi, kesinlikle yeterli değil. Tabii ki 20 yıl boyunca hükümetin yaptığı hatalar İsrail’i bu şekilde cesaretlendirdi” dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingde, sık sık tekbirler getirdi, Filistin ve Hamas’ı destekleyen sloganlar atıldı.

Mitinge katılanlardan Fatma Uslu, “Filistin’i destekliyoruz, hatta yol verilirse oraya gitmek de istiyorum. Yolları açsınlar yürüyerek de gidelim oraya. Sonuna kadar onların yanındayız” dedi.

Taner Keleş de “Milli görüş camiası olarak zalime karşı mazlumun yanında olmak için buradayız” diye konuştu.

Mitingde konuşan Karamollaoğlu, bunun sadece Filistin'le ilgili bir mesele değil Türkiye’nin meselesi olduğunu söyledi.

Ahmet Davutoğlu ise konuşmasında Kasım 2012’de Gazze’nin kapıları açıldığında Arap bakanlar yerinden ayrılırken Şifa Hastanesi'ne gittiklerini anlattı.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa yaptığı konuşmada Batı’ya seslendi ve “Gazze halkı 16 yıldır açlığa, yokluğa mahkûm edilirken neredeydiniz?” diye sordu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Biz mazlumun yanındayız ve Allah'ın izniyle o zulüm yok oluncaya kadar da biz bunu haykırmaya devam edeceğiz. Yarın bir gün inşallah, Rabbim fırsat eder kanımızla, canımızla da Aksa davasının zafere ulaşması için ne gerekiyorsa yapacağız. Hangi bedel gerekiyorsa onu ödeyeceğiz Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

Mitinge katılanlardan Zeynep Rüveyda Akdağ, “Hükümetten destek istiyoruz. Yiyecek olur, gıda olur, Filistin’deki kardeşlerimize askeri destek istiyoruz” dedi.

Bilal Gençalp da “Sadece sözle bir karşı çıkış değil daha net bir tavırla oraya hakikaten çözüm getirecek adımlar bekliyoruz” diye konuştu. 

Mitingte sadece Türkiye ve Filistin bayrakları kaldırıldı. Diğer partilerin flama ve bayraklarına izin verilmedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli