Demirtaş’tan muhalefete Bartın tepkisi: Kimse şaklabanlık yapmasın

16-10-2022
Etiketler Selahattin Demirtaş Bartın
A+ A-

Haber Merkezi – Demirtaş, Bartın’daki maden patlamasına ilişkin yaptığı paylaşımda “Kimse daha fazla laf kalabalığı ve şaklabanlık yapmasın. İşçi katliamları, daha fazla kâr uğruna, kasıtlı işlenen cinayetlerdir” ifadelerini kullandı.

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde meydana gelen grizu patlamasıyla ilgili hem iktidara hem muhalefete eleştiride bulundu.

14 Ekim’de yaşanan ve 41 işçinin hayatını kaybettiği grizu patlamasına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim kader planına inanmış insanlarız, kader planına inandığımız için de bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını hiçbir zaman olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım” diyerek hayatını kaybedenleri ‘şehit’ ilan etmişti.

Ayrıca muhalefet partileri CHP ve İYİ Parti de hayatını kaybedenlere şehit demişti.

Selahattin Demirtaş da patlamayla ilgili yaptığı paylaşımda hem muhalefete hem iktidara yüklendi.

Demirtaş, Twitter’dan şunları söyledi:

“İngiltere’de, Almanya’da maden işçileri ‘şehitlik’ mertebesine ulaşamıyorlar çünkü oralarda suçu kadere yükleyen yöneticiler yok.

İktidarın yağlı ekmeğine bal döken muhalefetleri de yok.

Kimse daha fazla laf kalabalığı ve şaklabanlık yapmasın. İşçi katliamları, daha fazla kâr uğruna, kasıtlı işlenen cinayetlerdir.

Çözüm, emekten yana bir düzen kurmaktır. Çözüm bilimdedir, soldadır. Başımız sağ olsun.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli