Patlama yaşanan Amasra maden ocağı üretime kapatıldı

Haber Merkezi – Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez  Bartında yaptığı açıklamada Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesinin kapatılmasını kararlaştırıldığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamanın meydana geldiği Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez, Amasra'da patlama meydana gelen maden ocağında işlemler bitinceye kadar kömür üretimine ara verildiği ve ocağın kapatıldığı söyledi.

Bakan Dönmez, teknik güvenlik ekiplerinin ocakta kısmi devam eden yangınla mücadelesinin sürdüğünü belirterek, "O alanı komple kontrol altına alabilmek için kapatma kararı verildi. Baraj yapma işlemleri devam ediyor. Arkasından da azot ve su, diğer kimyevi maddeleri ocağa basmak suretiyle orayı kontrol altına alacağız.

Sonrasında tesisin yeniden üretime alınabilmesi için oluşan hasarların tespiti, bunların tekrar tesis edilmesi gibi teknik işlemler devam edecek. Bu işler bitene kadar Amasra Müessesemizde kömür üretimine ara veriyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin, "Soruşturmayı 5 savcı sürdürüyor. Kafalarda ne kadar soru varsa hepsinin cevabı tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır." ifadesini kullandı.