Hrant Dink Ödülü’nün sahipleri belli oldu

16-09-2023
Etiketler Hrant Dink Hrant Dink Ödülü Agos Rakel Dink Açık Radyo
A+ A-

Haber Merkezi – Agos Gazetesi’nin öldürülen genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün bu yıl sahibi Açık Radyo oldu.

Ödül töreni, Hrant Dink Vakfı’nın sosyal medya hesaplarında ve vakfın websitesinde yayınlandı.

Yiğit Özşener’in sunuculuğunu üstlendiği ödül töreninde  geceye özel performanslarıyla Nazdrave, Mabel Matiz ve MİASİN katıldı.

Törende, Vakıf adına izleyicilere hoşgeldiniz mesajını Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink iletti.

Rakel Dink izleyicileri “Hrant Dink Vakfı olarak, dayanışma, iyilik, eşitlik ve adaletten, doğa ve insanın yaşam hakkından yanayız. Kutuplaştıran, ötekileştiren siyasete karşı komşularımızla barış içinde, saygının, sevginin temellenmesi için daha iyi, barışçıl, adil bir dünya ve ülkemiz için mücadelemiz devam ediyor” sözleriyle karşıladı.

Agos’un aktardığına göre 2023 Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün Türkiye dışından sahibi Kolombiya'dan José Alvear Restrepo Avukatlar Kolektifi oldu.

Kolektif Kolombiya’da insan hakları ihlalleri davalarında toplumun farklı kesimlerine yardım etmek amacıyla profesyonel hukukçular tarafından kuruldu.

Türkiye’den sahibi Açık Radyo oldu

Uluslararası Hrant Dink Ödülü'nün Türkiye'den sahibi ise Açık Radyo oldu.

Ödülü Rakel Dink'ten alan Açık Radyo yayın yönetmeni Ömer Madra iklim yıkımı, savaşlar, gittikçe büyüyen mülteci sorunu ve demokrasinin pek çok yerde darbeler almasının bir kabusa dönüştüğü dünyada radyonun şaşmadan yoluna devam ettiğini vurguladı.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında, yaptıklarıyla insana, insanlığa ‘ışık’ tutanların anıldığı, risk alan, yol açan insanların ve toplulukların selamlandığı videoyla 2023 yılının ‘Işıklar’ı gösterildi. Bu yılın ‘Işıklar’ı arasında, Fransa’dan Gürcistan’a, Hindistan’dan İsrail’e, Kıbrıs’tan Brezilya’ya, insan hakları, adalet, cinsiyetçilikle, ekonomik adaletsizlikle ve yoksullukla mücadele, ekolojik hak savunuculuğu  gibi pek çok konuda yaptıklarıyla insanlara ve insanlığa ilham veren kişiler ve girişimler yer aldı.

Bu yılki jüri Rakel Dink, Serra Yılmaz, Nilgün Toker, Nouneh Sarkissian, Turgut Tarhanlı, Ishtar Lakhani, Shahrazad Akbar, TİHV (Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ve Shahidul Alam’dan oluştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli