TBMM’de tekmeli, yumruklu kavga: TİP’li Ahmet Şık yumruklandı!

3 saat önce
Etiketler Ahmet Şık TBMM Can Atalay
A+ A-

Haber Merkezi – Meclis’te TBMM oturumunda kavga çıktı. Kavgada TİP Milletvekili Ahmet Şık yumruklandıktan sonra yere düştü. 

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi'nin 'vekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde' kararına rağmen cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili olağanüstü oturumu başladı.

Oturumu Bekir Bozdağ yönetirken, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit usül tartışması açtı. İlk sözü DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin aldı.

Ardından kürsüye gelen TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sırasında AK Parti sıralarından gelen tepkiler üzerine gerilim yaşandı.

Şık, "Sözü uzatmayacağım. Bir tespitle başlayacağım. Sizde hiç utanma yok. Utanmanız yok, haysiyetiniz yok. O yüzden burada usulü konuşmaya da gerek yok. Hakikat her zaman acıtır" dedi.

Bu sırada AK Parti sıralarından çok sayıda milletvekili Şık’a bağırdı. Bekir Bozdağ gerilim üzerine oturuma ara verdi.

15 dakika sonra Ahmet Şık tekrar kürsüye gelerek konuşmasına devam etti.

AK Parti sıralarına seslenmeye devam eden Şık, şöyle konuştu:

"Burada usulü konuşmaya gerek yok. Kanunsuzluğun teamül haline geldiği ülkede size mevzuat anlatacak değilim. Din şarlatanlığınıza, göstermelik milliyetçiliğinize kanan, hırsızlığınızı, yolsuzluğunuzu, hukuksuzluğunuzu görmezden gelenlere makbul vatandaş olarak gören sizlerden en çok duyduğumuz sözcükler 'vatan haini', 'FETÖ'cü', 'katil' terörisit. Can Atalay'a teröist demeniz hiç şaşırtıcı değil. Herkes bilsin, bu ülkenin en büyük terör örgütü hanedanlık mafyasıyla devlete çöken bu sırada oturanlar, en büyük teröristler de buradakilerdir."

Alpay Özalan Şık’a yumruk attı

AK Parti milletvekilleri, sıralara vurarak Şık’ın konuşmasını kesti. Şık, “Hepinizin toplamının bu ülkeye faydası, bir Can Atalay kadar etmez” ifadesini kullandı. Bekir Bozdağ bir kez daha oturuma ara verdi.

Şık konuşmasına devam ederken AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, kürsüye yürüyerek Şık’a yumruk attı. Özalan'ın saldırısı üzerine kavga çıktı. 

DEM Parti'li Koçyiğit yaralandı

Kavgada ayrıca DEM Parti Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in de kaşından yaralandığı bildirildi. 

DEM Parti konuya ilişkin, "Hukuk tanımayan, AYM kararlarını uygulamayan ve Meclis’i şiddet arenasına çeviren AKP'li vekiller yine vandallıkta sınır tanımıyor. Sayısal üstünlüğüne güvenerek muhalif milletvekillere saldıran ve Grup Başkanvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit'in kaşını yaran bu saldırganlığı en sert biçimde kınıyoruz. Hiçbir saldırı bizi halk için siyaset yapmaktan ve hakikatleri savunmaktan alıkoymayacak" açıklamasında bulundu. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli