Diyarbakır’da elektrik verilmeyen köye giden YSP’li vekilden acil çağrı

16-08-2023
Etiketler Halide Türkoğlu DEDAŞ Diyarbakır Çınar Elektrik
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen Düzova (Qerhêta) köyüne giden Yeşil Sol Parti Milletvekili Halide Türkoğlu, köyde oksijen tüpüne bağlı hastalar olduğunu, tarımın durduğunu ve hayvanların telef olmak üzere olduğunu belirterek Enerji Bakanlığı’na derhal elektrik verilmesi için çağrı yaptı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan yaklaşık 140 haneli ve 800 nüfuslu Düzova (Qerhêta) köyünün elektriği, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından “sondaj borçları” gerekçe gösterilerek, 11 Ağustos’ta kesildi.

Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köylüler, dün bölgeye giden Rûdaw Diyarbakır Temsilcisi Maşallah dekak’a yaşadıkları zorlukları anlatmıştı.

Elektrik kesintisinden dolayı suların kesildiği köyde temizlik, yemek, çocuk bakımı, hayvanların su ihtiyacı gibi günlük rutinler de yapılamaz duruma geldi.

Köylüler, içme suyu ihtiyacını karşılamak için, çevre köylerden traktörlerle su taşıyor.

Bugün köye giden Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu da sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na seslendi.

Türkoğlu, “Sondaj kuyularının borcunu ödeyemedikleri için DEDAŞ tarafından 6 gündür elektrik verilmeyen Çınar ilçesi Düzova Mahallesindeyiz.

Oksijen tüpüne bağlı hastalar var.

Tarımsal üretim durmuş.

Hayvanlar telef olmak üzere.

Düzova Mahallesine derhal elektrik verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli