Figen Yüksekdağ: Kılıçdaroğlu'nu desteklemek yanlıştı

16-06-2023
Etiketler Figen Yüksekdağ Kemal Kılıçdaroğlu Destek Kadın Aday Cezaevi Koşulları Ortak Liste
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemenin "yanlış seçim" olduğunu söyledi.

Middle East Eye için bir mektup yazan Yüksekdağ, HDP'nin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmak yerine CHP liderini desteklemesinin "yanlış seçim" olduğuna inandığını ifade etti.

“Kendi adayımızı göstermeyi savunduk”

Seçime ortak listeyle girilmesini savunduklarını aktaran Figen Yüksekdağ, "Ben de dahil cezaevindeki HDP'li siyasetçiler, milletvekilliği seçimlerine tek listeyle girerek kendi adayımızı göstermeyi ve gücümüzü pekiştirmeyi savunduk” ifadelerine yer verdi.

“HDP’nin birikmiş tecrübesi, yanlış Kılıçdaroğlu seçimiyle sonuçlandı”

Yüksekdağ, “2023 seçimleri HDP için eşsiz bir süreçti” diyerek “HDP’nin kendi gücüne odaklanamaması ve bugüne dek birikmiş tecrübesi, yanlış Kılıçdaroğlu seçimiyle sonuçlandı” diye belirtti.

“Kadın aday çıkarmaya çalıştık”

Yüksekdağ, kendisinin ve cezaevindeki diğer kişilerin “cezaevindeki siyasetçiler arasından bir kadın cumhurbaşkanı adayı” çıkarmaya çalıştığını ancak bunun geç hazırlık ve HDP'nin "zayıf kararlılığı" nedeniyle başarısız olduğunu sözlerine ekledi.

Figen Yüksekdağ CHP liderinin olası zaferinin, kendisinin serbest bırakılması anlamına geleceğine “tam olarak ikna olmadığını” vurguladı.

“Cezaevi koşulları daha da kötüye gidiyor”

Siyasi tutukluların “özel bir tecride ve baskıya maruz kadığını” aktaran Yüksekdağ, "Cezaevi koşulları her zamankinden daha kötü. Tutuklu sayısı her geçen gün artıyor ve koşullar daha da kötüye gidiyor" dedi.

“Teslim olmak bir seçenek değil”

“Kürt sorununun demokratik bir temelde çözülmemiş olması bizim için her zaman önemli bir konu olmuştur ve halen de öyledir” ifadelerini kullanan Yüksekdağ, şunları kaydetti:

“Her zaman iyimser oldum. Teslim olmak bir seçenek olmadığına göre iyimser olmamak için hiçbir nedenimiz yok. Siyasi mücadele bizim için hiçbir zaman kolay olmadı, bu da bize iyimser olmayı ve geleceğe her zaman umutla bakmayı öğretti.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli