Davutoğlu: İhlal cezalandırılır

Haber Merkezi – Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, düşürülen Suriye hava aracıyla ilgili, Türkiye sınırlarını ihlal edenlerin cezalandırılacağını söyledi.

Star TV'de katıldığı programda Davutoğlu sınırdaki olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'nin kararlılığını göstermesi bakımından önemli bir husustur. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verdiğimiz yetki son derece açıktır. Hangi gerekçeyle kim, ister karadan, ister havadan Türk sınırlarını ihlal ederse mukabelede bulunulur ve ihlal eden kim olursa olsun mutlaka cezalandırılır. Bu da ümit ederim bu mesaj alınmıştır ve bir daha sınırlarımızı ihlal etme gibi bir cürete kimse kalkışmaz.”

AK Parti’nin oy oranına ilişkin ise Davutoğlu, “1 sene öncesine göre hiç zayıflamamış bir AK Parti var. İlkesel olarak oy tahmini yapmam ama hiç zorlanmadan rahat bir AK Parti iktidarı gözüküyor” dedi.

"Barajı bu seçimin tartışma konusu yapmayız. Anayasayla beraber seçim sistemini konuşuruz. Erken seçim söz konusu değil" diyen Türkiye Başbakanı, "çözüm süreci" konusunda da, “Silahların gölgesinde seçime gitmeyi tercih ettiler” ifadesini kullandı.