Buldan: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na kapatma davası açılması korkunun ifadesidir

16-04-2022
Rûdaw
Etiketler Pervin Buldan HDP Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadın cinayetlerini takip eden ve kamuoyu oluşturan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası açılması hakkında, “Bizden bu kadar korkan bir iktidar, ortak gücümüz ve mücadelemiz ile kaybedeceğini çok iyi biliyor. Bizlere yönelik saldırılarının en büyük nedeni de işte budur, kaybetme korkusudur” dedi.

Eş Başkan Buldan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Kadın Meclisi Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

HDP ve kadınların öncülüğünde geliştirdikleri, "Üçüncü Yol Siyaseti, Demokrasi İttifakı"nın sağlam ve güçlü bir iradeye sahip olduğunu belirten Buldan, "Ülkenin tüm sorunları çözülecekse yani bir gelecek kurulacaksa, demokratik bir sistem inşa edilecekse bu ancak HDP ile HDP'nin fikriyatıyla ve üçüncü yol siyasetiyle yine kadınların ve gençlerin güçlü katılımıyla mutlaka gerçekleşecektir" diye konuştu.

“Diyarbakır’da 200 kadın soruşturma ve kovuşturma geçirdi”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne açılan kapatma davasına da değinen Buldan, “Son üç ay içerisinde sadece Diyarbakır’da 200 kadın soruşturma ve kovuşturma geçirdi. Şimdi de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna kapatma davası açtılar. Bu davalar kadın mücadelesine saldırıdır, bütün kadınları hedef alma operasyonlarıdır. Buradan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna dayanışma duygularımızı gönderiyorum. Bizden bu kadar korkan bir iktidar, ortak gücümüz ve mücadelemiz ile kaybedeceğini çok iyi biliyor. Bizlere yönelik saldırılarının en büyük nedeni de işte budur, kaybetme korkusudur” dedi.

Kadına yönelik şiddetin her gün tırmandığını ifade eden Buldan, "Günde en az 4 kadının, erkek şiddetiyle katledildiği ülkemizde, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldığı günden bugüne 278 kadın katledilmiş, 235 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Bu tablo ne bir kaza ne bir salgın hastalığı istatistiği ne de toplu savaş katliamıdır" değerlendirmesini yaptı.

“Emine annenin nasıl tarifsiz bir acı yaşadığını iyi bilirim”

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ile yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar’ı, adalet nöbeti tuttuğu Urfa Adliyesi önünde ziyaret ettiğini belirten Buldan, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımla beraber Emine Şenyaşar annemizi, adalet nöbetinde ziyaret ettik. İftar sofrasını, acısını, isyanını paylaştık. Emine annenin eşini ve evlatlarını kopardılar ondan. Başından beri bu zalim uygulamanın ve adaletsizliğin tanığı ve takipçisiyiz. Fakat bunun yanı sıra aynı zulme uğrayıp eşini yitirmiş bir kadın olarak Emine annenin nasıl tarifsiz bir acı yaşadığını, gelmeyen adaletin insanın ruhunu nasıl kemirdiğini elbette ki iyi bilirim. Ben, Emine anne ve yakınlarını yitiren sayısız kadın aynı ateşten yandık. Aynı zalimlerin adaletsizliğine isyan ettik. Ben Galatasaray Meydanı'nda oturdum, Emine anne Urfa adliyesi önünde oturuyor. Aynı ortak acı ve aynı ortak taleple bir yudum sudan, bir lokma ekmekten çok daha fazlasıdır insanın adalete duyduğu ihtiyaç."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli