DAVOS - Türkiye katılmama kararı aldı Babacan zirveye davet edildi

16-01-2023
Etiketler DAVOS Zirvesi Türkiye Ali Babacan
A+ A-

Haber Merkezi - Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) Türkiye resmi olarak katılmayacak Davos’a DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gidiyor.

Davos kasabasında her yıl gerçekleşen Dünya Ekonomi Formu enerji krizi gölgesinde gerçekleşiyor.

16-20 Ocak arasında gerçekleşecek olan zirve kapsamında, 130 ülkeden 50'si devlet ve hükümet başkanı olmak üzere 2 bin 700'den fazla katılımcı bir araya gelecek. Zirveye Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de katılıyor.

Zirveye Türkiye resmi olarak katılmama kararı alırken, Rusya'nın girişi yasaklandı.

Öte yandan bir TV kanalına konuk olmasının ardından Davos’a gideceğini duyuran Babacan, “Bir davet vardı. Dün itibariyle karar verdim. Buradan da doğru Davos’a inşallah” dedi.

Programın detaylarını ve katılımcılarını gördüklerini ve gitme kararı aldıklarını belirten Babacan, “20 ülkede cumhurbaşkanı bir o kadar başbakan katılıyor Avrupa Birliği Komisyon Başkanı orada. Yedi kıtadan ciddi bir katılım var. Çok sayıda görüşme talebi de geliyordu. Hem gittiğimizde ikili görüşmeler yaparız hem de ben oturumları takip etmeyi seviyorum” ifadelerini kaydetti.

İsviçre’nin Davos kasabasında 1971 yılından bu yana düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bugün başlıyor.

WEF'in kurucusu Prof. Dr. Klaus Schwab yaptığı açıklamada, küresel ve ulusal düzeyde artan parçalanmanın güven erozyonu ile birleştiğini belirterek, zirvenin bu yılki temasının “Parçalanmış Bir Dünyada İşbirliği" olduğunu açıkladı.

Zirve kapsamında, iklim değişikliği, enflasyon, gıda güvenliği, açlık, terör ve Rusya-Ukrayna Savaşı, enerji, işgücü gibi birçok konu düzenlenen oturumlar ve konferanslarda ele alınacak. Bu yıl 53’üncüsü düzenlenecek olan zirvede, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunların üstesinden gelmek için çözümlere ve kamu-özel işbirliğine odaklanılacak.

Rusya'nın girişi yasaklandı

Türkiye, resmi düzeyde zirveye katılmazken, Türk iş dünyasından zirvede yer alacak. Rusya, zirveye davet edilmezken, Rusya’dan gelenlerin zirveye girişi de yasaklandı. Farklı ülkelerde çalışan Rus vatandaşları ise zirveye katılabilecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli