‘AK Parti’den ayrılmamın en önemli nedenlerinden biri Şenyaşar ailesi olayı’

16-01-2023
Etiketler Şenyaşarlar Ahmet Eşref Fakıbaba
A+ A-

Haber Merkezi – AK Parti’den istifa ettikten sonra İYİ Parti’ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba, Şenyaşar ailesi olayına ilişkin o dönem olayın “terör olayı olmadığını anlatmaya çalıştığını” söyleyerek "AK Part,'den ayrılmamın en önemli nedenlerinden bir budur" dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde, Haziran 2018’de AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu Şenyaşar ailesinin üç ferdi ve vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti.

Eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar, “adalet” talebiyle 9 Mart günü Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı.

İsmail Küçükkaya Halk TV'de yayınlanan "Yeni Bir Sabah" adlı programda Şenyaşar ailesini konuk etti.

Ferit Şenyaşar, katliama ilişkin açılan davanın yarın Malatya’da görülecek ilk duruşması için adalet çağrısı yaptı. 

“Mehmet Şah Yıldız'a kimin nereden ateş ettiği bile belli değil”

Programda avukat Bülent Duran, tutuklu olan Fadıl Şenyaşar'a ilişkin şunları söyledi:

“Dükkanda yaralamada Mehmet Şahyıldız'ı öldürmekten ve diğerlerini yaralamaktan adam öldürmeye teşebbüsten dolayı tutuklu. Türk Ceza Kanunu 25. Maddesi açık. Kendinize gerçekleşmesi muhtemel olan haksız saldırıları bertaraf etmeye yönelik hukuka uygunluk halidir.

Fadıl Şenyaşar o dükkana geldiğinde 40-50 kişinin saldırısına maruz kalan kardeşlerine yönelik orada önüne geleni sıkıp öldürebilecekken sadece saldırıyı bertaraf etmeye yönelik ateş ediyor ve orada Mehmet Şah Yıldız'a kimin nereden ateş ettiği bile belli değil.”

Emine Şenyaşar devlet içinden kimsenin kendisine taziye iletmediğini sadece eski Şanlıurfa Valisi'nin kendileriyle ilgilendiğini söyledi.

İddianamede adı geçen ve dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK P eski milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba programa telefonla bağlandı.

“AK Parti'den ayrılmamın en önemli nedenlerinden bir budur”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Fakıbaba o güne ilişkin canlı yayında şöyle konuştu:

“Sadece Yıldız ailesinden bir kişi kaybedildi diye bakan olarak hastaneye geldim. Şenyaşar ailesinden ölüm vakası olduğunu bilmiyordum bana terör olayı olarak anlatıldı. Ben de anlatılana göre terör olayı olmuş dedim. Daha sonra kendim terör olayı olmadığını zaten genel merkeze bildirdim. Bunun üzerine her iki tarafa da başsağlığı dilenmesi gerektiğini ilettim.

Sayın cumhurbaşkanı geldiğinde her iki aileye de başsağlığı diledi. Söylentileri duyduktan ve o videoyu gördükten sonra burada yapılması gereken şey iki aileye başsağlığı dilenmesi gerekir dedim. Genel merkeze ilettim.  

Genel merkeze iletmekle kalmadım en üste kadar bana göre bunun terör olayı olmadığını anlatmaya çalıştım. Belki de AK Parti'den ayrılmamın en önemli nedenlerinden bir budur. İddianamede de adım geçiyor. Doğru gördüklerim neyse ailenin onu söyleyeceğime emin olsun. Kanı suyla yıkamak lazım. Yarın öbür gün bağımsız yargı gelecektir."

“Eğer bilmiş olsaydım ayrılmazdım”

Dönemin Urfa Valisi Abdullah Erin'e ilişkin de konuşan Fakıbaba, " Sayın vali o gün ambulansın önünde göğsünü açmış 'bir şey yapacaksanız önce bana yapacaksınız' demiş. O arkadaşım göğsünü germemiş olsaydı daha kötü işler olabilirdi denildiğini biliyordum.  Ben o hastaneye geldim ayrılıncaya kadar da içerde nelerin olduğunu görmedim ve bilmiyorum. Eğer bilmiş olsaydım ayrılmazdım. Adalete inanacağız ve güveneceğiz. Yargı çalışacak allahın izniyle suçlu kimse belli olacak. Barış lazım, sevgi lazım, kardeşlik lazım. Bence bu işi büyütmeyelim. Aracılar geldiğini de biliyorum kabul edin lütfen. İki aileden de çok değerli insanlar var" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli