HDP Eşbaşkanı Kemalbay: Türkiye Efrin’deki Kürt halkına elini uzatırsa...

16-01-2018
Rûdaw
Etiketler Serpil Kemalbay Türkiye Suriye Efrin HDP
A+ A-

Haber Merkezi - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Serpil Kemalbay, “Türkiye Efrin’deki Kürt halkına elini uzatırsa kıyamet kopmaz, tam tersine saray yıkılır” dedi.

 

Serpil Kemalbay, bugün Meclis’teki grup toplantısında Türkiye’nin Suriye politikası ve Efrin’e olası operasyonu değerlendirdi.

 

Kemalbay, “Bugün Efrin’e yönelik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Sürekli Rojava’ya yönelik savaş söylemleri üretiliyor. Kendi koltuklarını korumak için Efrin söylemini geliştiriyor ve Türkiye halklarına düşmanlık dayatıyorlar” diye konuştu.

 

“Türkiye halklarının Kürt düşmanlığı gibi bir hedefi yok” diyen Serpil Kemalbay, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Türkiye halkları Kürt halkıyla barışmak zorunda. Efrin’e yöneltilen bu öfke nöbetlerini ciddi bir şekilde, soğukkanlı bir şekilde değerlendirmeli ve Efrin’de, Rojava’da Kürt halkının yanında olmalıyız. Suriye’de demokrasi güçlerini desteklemek Türkiye halklarının çıkarınadır.

 

Bu Efrin’deki, Diyarbakır’daki, İstanbul’daki halkların çıkarınadır. Ama Türkiye Efrin’deki Kürt halkına elini uzatırsa kıyamet kopmaz, tam tersine saray yıkılır. Saray’da kıyamet kopar. O yüzden kendi politikalarını sürdürmek istiyorlar. Bu savaş iklimi sürmezse OHAL’i nasıl sürdürecekler, hukuksuz KHK’leri nasıl dayatacaklar.”

 

Kemalbay, “Efrin, Suriye’deki savaşın devam ettiği 7 yıl boyunca belki de barış içinde yaşanabilen, savaşın sirayet etmediği nadide yerlerden biri. Efrin’de Kürtler, Araplar, Ermeniler, Asuriler Meclis kurmuşlar ve kendilerini yönetmek istiyorlar. Bu seni niye rahatsız ediyor?” dedi.

 

Edit: A.Ç

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli