MERSİN - Güneyli genç cinayet kurbanı

Erbil (Rûdaw) - Türkiye'nin Mersin ilinde öldürülen Yasır Muvaffak adlı Güney Kürdistanlı gencin, orada tanıştığı kişiler tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.

 

Mersin'in Toroslar ilçesinde 13 Ocak 00.30 sıralarında meydana gelen olayda, Kerküklü Yasır Muvaffak, 2 ay önce taşındığı evin sokağında vücuduna isabet eden 14 kurşunla hayatını kaybetti.

 

Rûdaw'a konuşan maktulün yakın arkadaşı C.R.N, Yasır’ın annesi ile ablasının 2 yıl önce Kanada'ya iltica ettiğini, Yasır’ın da Kanada’ya gitmek için başvuruda bulunmak üzere Türkiye'ye gittiğini belirtti.

 

C.R.N. Yasır’ın Kanada'ya giden ablasının geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye'ye dönerek evini sattığını, bu tarihte Yasır’ın da ailesiyle birlikte Erbil'e döndüğünü ifade etti.

 

Yasır'ın, ablası için Mersin'de yeni bir daire satın almak istediğini söyleyen C.R.N, Erbil’de yaşayan üvey ablasının yeni daire için Yasır'a 60 bin dolar gönderdiğini söyledi.

 

Olay günü Yasır'ın Mersin'de tanıştığı 2 arkadaşının evinde saat 22.00’ye kadar vakit geçirdiğini belirten C.R.N, “Yasır yeni daire almak istediğini ve üvey ablasının kendisine para gönderildiğini arkadaşlarıyla paylaşmış. Ailesi de Yasır'ın 3 arkadaşıyla yakınlaştığını ve bu konuları onlara anlattığını biliyordu” dedi.

 

Kerküklü gencin arkadaşlarının evinde olduğu sırada sık sık üvey ablasıyla telefonla konuştuğunu söyleyen C.R.N, “Olay gecesi saat 22.00'den sonra evine giden Yasır’ı o arkadaşlarından biri telefonla arıyor. Doların değer kaybetmesi halinde büyük zarar edeceğini bu yüzden parayı hemen bozdurması gerektiğini söyleyip çağırıyorlar” diye konuştu.

 

C.R.N, telefon konuşmasından kısa süre sonra kardeşine ulaşamayan üvey ablasının, Yasır’ın acı haberini birkaç saat sonra aldığını söyledi.

 

Türkiye'ye giden Kerküklü gencin ailesinin cenazeyi bugün alması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre maktulün cenazesi Türkiye'de toprağa verilecek.

 

Yasır'ın arkadaşı ve telefon görüşmesini yapan diğer şahıs polis tarafından gözaltına alındı.