İstanbul Barosu eski Başkanı Yücel Sayman vefat etti

15-12-2021
Rûdaw
Etiketler Yücel Sayman İstanbul Barosu Hukukçu
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Barosu eski Başkanı, anayasa hukukçusu Prof. Dr. Yücel Sayman yaşamını yitirdi.

82 yaşındaki Yücel Sayman kanser tedavisi görüyordu.

Sayman'ın vefatı nedeniyle çok sayıda mesaj yayınlandı.

Türkiye Barolar Birliği mesajında "İstanbul Barosu eski başkanlarından, duayen avukat, yetkin akademisyen ve yazar Av. Prof. Dr. Yücel Sayman’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Meslek ustamıza rahmet; ailesine, öğrencilerine, hukuk ve akademi camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Son derece üzgünüm... Prof. Dr. Yücel Sayman üstadımızı kaybetmişiz. Sevenlerine, ailesine ve hukuk camiasına sabırlar diliyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise "Sevgili Dostum, İstanbul Barosu Eski Başkanlarından Av. Yücel Sayman’ın vefat ettiği haberini aldım. Kanser tedavisi görüyordu. Demokrat, ahlaklı, cesur… güzel bir insandı. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da "İnsan hakları mücadelesinde özel yeri olan değerli hukukçu, dostum Yücel Sayman’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Böyle kayıpların yeri doldurulamıyor belki, ama yaratılan değerler ve paylaşılan anılar yaşıyor, yaşayacak. Başımız sağolsun" mesajını paylaştı.

Yücel Sayman kimdir?

1939’da Konya’da doğan Yücel Sayman,  1957 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi'ni, 1962'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1969 yılında Strasbourg Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde doktorasını verdi.

1978 yılında doçent oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yaptı.

İstanbul Barosu başkanlığı da yapan Yücel Sayman, İstanbul Medipol Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevini sürdürüyordu.

Sayman çeşitli medya kuruluşlarında köşe yazarlığı da yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli