Konya katliamı davasında neler oldu?

15-12-2021
Rawîn Stêrk
Rawîn Stêrk
Etiketler Konya katliamı Dava Dedeoğlulları Ailesi Irkçı saldırı
A+ A-

Konya (Rûdaw) - Konya'da 30 Temmuz'da 7 ferdi katledilen Dedeoğulları ailesine yönelik saldırının failleri yargılanmaya başladı.

Davanın tek tutuklu sanığı Mehmet Altun ile Keleş ve Çalık ailelerinin 12 üyesi dün ilk kez dün hakim karşısına çıktı.

Daha önce de defalarca komşuları Keleş ve Çalık ailelerinin saldırısına uğrayan Dedeoğulları ailesi, defalarca resmi kurumlara kendilerini korumaları için başvurmuştu.

Davanın dünkü ilk duruşmasına 6 baro başkanı ve çok sayıda avukat katıldı. Duruşmada avukatların azmettirici oldukları belirtilen tutuksuz sanıkların tutuklanması talebi reddedildi.

Olağanüstü güvenlik önlemleri altında yürütülen ve medyanın da büyük ilgi gösterdiği dava nedenyle değerlendirmeler yapan avukat Atilla Kart, "Bugün burada insanlık suçuna karşı bir dava görülecek. Bu insanlık suçuna engel olmayan Türkiye Cumhuriyeti'nin idari ve yargı organlarının en azından bugün sorumluluklarını yerine getirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Dedeoğulları ailesinin yakınlarından Harun Rıfatoğlu, "Ben adalet görmedim. Az önce bir tiyatro izledik. Kendileri yazıp kendileri oynadı.  Adalet istiyoruz” diye konuştu.

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut da, “Irkçılığın cezası kanunda belli. 76, 77 ve 78 numaralı kanunlar bunun bir katliam olduğunu söylüyor. Mahkemede ırkçı katliam olduğuna dair konuştuk ve kanıtlarını paylaştık” dedi.

İddianameye göre fail Mehmet Altun, katliamı gerçekleştirmeden önce İstanbul, Ankara ve Eskişehir gibi şehirlerde lüks otellerde kaldı ve hesabına para gönderildi. Bu konuda avukatlar sorular sorsa da yeterli bir cevap alamadılar.

Mahkeme heyeti bir sonraki duruşmayı 8 Şubat 2022 tarihine erteledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli