Erdoğan: Operasyon normalleşme süreci

15-12-2014
Rûdaw
Etiketler erdoğan cemaat operasyon
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülen Cemaati’ne yakın bazı medya kuruluşları ile emniyet mensuplarına dün yapılan operasyon için, "Bütün bu yaşananlar normalleşme sürecidir. Yeni Türkiye'nin tohumlarının atılma sürecidir" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kocaeli kentinde, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılış töreninde yaptğı konuşmada, cemaat operasyonuna da değindi.

 

Erdoğan, "Türkiye'nin eski günlere döneceği umudu ile eski kirli ilişkilere yeltenenler bunun cevabını alıyorlar. Almaya da devam edecekler" şeklinde konuştu.

 

31 kişi hakkında çıkarılan gözaltına alma kararının ardından yaptığı ilk konuşmada Erdoğan, operasyona hemen tepki veren Avrupa Birliği'ne şu sözlerle yüklendi:

 

"Acaba AB ne der, böyle bir derdimiz yok. Kendi aklınızı kendize saklayın biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. AB kalkıp ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlarla ilgili güvenlik güçlerimiz ve hukukun attığı bir adıma, kendinde müdahale yetkisi aramasın, lütfen kendi işine baksın."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli