TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Zaman’dan siyah logo

15-12-2014
Rûdaw
Etiketler Gülen Cemaati medya Zaman gazetesi Samanyolu Gözaltılar
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye, Gülen Cemaati’nin medya grubu olan Zaman gazetesi ve Samanyolu TV’ye yönelik baskını ve gözaltıları tartışıyor. Gözaltılar tüm gazetelerin manşetinde yer aldı.

 

Hürriyet gazetesi “Önce manşet sonra gözaltı” başlığıyla çıktı. Haberde “Zaman gazetesi, Samanyolu TV ve bazı emniyet görevlilerine beklenen operasyon dün düzenlendi. Polislerin geleceği duyumunu alan Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı önceki gece 03.00’te yazı işleri toplantısı yaparak bugün çıkacak gazetenin manşetini hazırladı dün öğlen de gözaltına alındı” denildi.

 

Operasyonun yapıldığı Zaman gazetesi logosunun karattı. “Demokrasinin kara günü” başlığını kullanan gazetede şöyle denildi:

  

“14 Aralık 2014 demokrasi tarihine kara gün olarak geçti. Makul şüphe yasasının onaylanmasından sonra senarist, yönetmen ve yapımcıların da aralarında bulunduğu ‘medyaya darbe’ operasyonunda Zaman Genel yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alındı. Dumanlı operasyonu ‘medyaya, basın ve düşünce özgürlüğüne darbe’ olarak değerlendirdi.”

 

Sabah gazetesi ise “Listenin başı Gülen” manşetiyle çıktı. Haberde “Tahşiyeciler grubuna Paralel kumpas kurmakla suçlanan medya ve emniyet mensuplarına operasyon yapıldı. Pensilvanya’da olduğu için gözaltı listesine alınmayan 1 No’lu şüpheli Fettullah Gülen için kırmızı bülten istenecek” ifadeleri yer aldı.

 

Özgür Gündem gazetesinde “Kobanê’de kış tehdidi” başlıklı haberde ise şu bilgiler yer aldı:

 

“Kobanê Başbakanı Enver Müslim ‘Şehirde birçok ihtiylaç olduğunu ve insani koridor açılması gerektiğini defalarca dile getirdik. Başta AB ve uluslararası yardım kuruluşlarının derhal devreye girmesi gerekiyor’ dedi.

Kobanê’nin bir yandan IŞİD bir yandan kışla mücadele ettiğini vurgulayan Muslim, ‘Dünya Kobanê’nin insanlık için savaştığını görmesine rağmen hala yardım yapmıyor. Binlerce insanımız zor şartlar altında’ dedi.”

 

 

HABER BAŞLIKLARI

 

 

Habertürk: Tahşiye dalgası

 

Milliyet: 14 Aralık operasyonu

 

Türkiye: Gerekçe sahte delil üretme

 

Bugün: Demokrasiye darbe

 

Cumhuriyet: Susturma baskını

 

Taraf: Hitler de böyle başladı

 

Yeni Şafak: Hesap Zamanı

 

Star: İnlerine girildi

 

Akşam: Bir numaralı şüpheli Gülen

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli