Kürt yönetmene ölüm tehdidi

15-11-2015
Rudaw
Etiketler sermiyan midyat tehdit hükümet kadın
A+ A-

Haber Merkezi - Ünlü oyuncu ve yönetmen Sermiyan Midyat, “Hükümet Kadın” filminde canlandırdığı babaannesini küçük düşürdüğü gerekçesiyle amcası tarafından ölümle tehdit edildi.

 

Kürt yönetmen Sermiyan Midyat, 2013’te vizyona giren Hükümet Kadın filminde, Demet Akbağ’ın canlandırdığı, “Doğu’nun ilk kadın belediye başkanı” olan babaannesi Zekiye Midyat’ın hayatını konu almıştı.

 

CNN Türk’ün haberine göre, ''Annemi küçük düşürdün" gerekçesiyle yönetmeni ölümle tehdit eden amcası Ferit Dilaver Midyat, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Habere göre, Sermiyan Midyat, amcası Ferit Dilaver Midyat tarafından ölümle tehdit edildiğini öne sürerek şikâyetçi oldu.

 

Amca hakkında, "tehdit" suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

Haberde, mahkemenin “5 yıl denetimli serbestlik” kararına hükmettiği aktarıldı.

 

Sermiyan Midyat kimdir?

 

Aslen Mardinli olan Sermiyan Midyat, 1974’te Ankara’da doğdu. 1998’de sınavla girdiği tiyatroculuk macerasıyla hayatı değişti. Birçok ünlü tiyatrocudan eğitim alan Midyat, “Emret Komutanım” dizisinde rol aldığı “Arıza Hamza” tiplemesiyle dikkatleri üzerine çekti.  2007 yılında "Oyunbozan" adlı tiyatroyu kurdu.  Hükümet Kadın ve Hükümet Kadın 2 filmleriyle de ününü daha da arttırdı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli