Siyasi parti liderleri madendeki patlama nedeniyle Amasra’ya gidiyor

Haber Merkezi - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlamasının ardından bölgeye gitmeye karar verdi. Bir CHP heyeti de Amasra’ya ulaştı.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in Adana ziyareti ile partimizin kuruluşunun 5. yılı dolayısıyla 22 Ekim'de Ankara'da yapılacak olan program, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağı patlaması nedeniyle iptal edilmiştir. Genel Başkanımız sabah saatlerinde Bartın'da olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da, patlama nedeniyle bugünkü Rize programını iptal ederek Bartın'a gideceğini duyurdu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Erzurum'da bugün gerçekleşecek olan mitingini Amasra'da yaşanan maden faciası nedeniyle iptal etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla da bölgeye gidip inceleme yapmak üzere heyet oluşturuldu. CHP heyeti Ankara’dan yola çıkarak Bartın'a gitti.

CHP heyetinde; Ahmet Akın’ın yanı sıra Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz yer alıyor.

Dün akşam Bartın’ın Amasra ilçesindeki TTK maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada şu ana kadar 28 işçi hayatını kaybetti. 15 işçiye ise ulaşılmaya çalışılıyor.