DEM Partili Fırat: Yeni bir örgütlenmeye ihtiyaç var

15-09-2024
Rûdaw
Etiketler DEM Parti Şeyh Diyadin Fırat Ankara Örgütlenme
A+ A-

Van (Rûdaw) - DEM Parti Meclis Üyesi Şeyh Diyadin Fırat, belediye seçim sonuçlarının yeni bir sistem ve yeni bir örgütlenmeye ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

DEM Parti 1. Merkez Örgütlenme Konferansı, "Özgürlüğümüz için örgütleniyoruz" sloganıyla Ankara'daki İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) konferans salonunda başladı.

DEM Parti Meclis Üyesi Şeyh Diyadin Fırat, Rûdaw muhabiri Şevket Herki’ye konferans hakkında konuştu.

"Şehirlerdeki çalışmalarımız olgunlaştı"

Şeyh Diyadin Fırat DEM Parti’nin belediye seçimlerini değerlendirip yeni bir örgütlenme ve yeni bir sistem oluşturulması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"31 Mart'ta belediye seçimlerinden bu yana 7 ay geçti. Üç büyük şehirde başarı elde ettik. Bu durum, yeni bir sistem üzerine yeni bir örgütlenmenin kurulması gerektiğini gösteriyor. Şehir ve ilçelerde toplantılar yapılarak görüşler alındı. Dün kadın konferansı vardı, bugün ise genel konferans var. Yeni bir örgütlenmenin nasıl kurulacağı konusunu tartışıyoruz. Kadın ve erkek arkadaşlarımız da bu konuda kendi görüşlerini dile getiriyorlar."

Şeyh Diyadin Fırat, partilerinde bazı sıkıntıların olduğunu ve bu konferans yoluyla bu sorunları çözmek istediklerini de belirtti.

"Parti üzerinde baskılar var"

DEM Parti'nin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak Fırat şöyle dedi:

"Temel neden özgürlük konusudur. Özgürlük olmadan ne örgütlenme olur, ne siyaset, ne de ekonomi. Parti üzerinde baskılar var ve bu da örgütlenmeyi etkiliyor. Parti kadroları tutuklanıyor ve yerlerine yenilerini getirmek çok zor oluyor. Yeni bir örgütlenme inşa etmek için zamana ihtiyacımız var ve biz de bu doğrultuda arayışlarımız sürüyor."

"Gençlere hitap etmemiz gerekiyor"

Fırat, gençlerin partilerine katılmasının önemine değinerek şunları söyledi:

"Gençler günübirlik bir yaşam sürüyor. Sosyal medyanın gençler üzerinde büyük bir etkisi var. Gençlere hitap etmemiz ve onların beklentilerine uygun programlar hazırlamamız gerekiyor. Arayışlarımız da bu yönde."

"Narin olayı net değil"

DEM Parti Diyarbakır İl  Örgütü'nün 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti konusuna özel önem verdiğini dile getiren Fırat, "Bu mesele çok net değil, kriminal olaylar var. Bu meselenin üzerine daha fazla durmak gerekiyor" dedi.

"DEM Parti belediyeleri şu an nasıl bir sistemle çalışıyor?" sorusuna da Diyadin Fırat şu cevabı verdi:

"Kayyım atanma baskısı belediyeler üzerinde psikolojik baskı yaratıyor. Bu da belediyelerin program, plan ve projelerinde sıkıntılar yaratabiliyor. Bu sorunu diyalog yoluyla çözmemiz gerekiyor. Bir şekilde bu sorunu çözeceğiz."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: DEM Parti'li Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ile oğlu Cenk Sakık

Sırrı Sakık’ın oğlu karıştığı kavgada ateş açmıştı: 37 yıla kadar hapsi isteniyor

DEM Parti'li Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında, 9 Haziran'da Ankara'da borcunu ödemek için gittiği bir restoranda çıkan kavgada, "ruhsatsız silah kullanma, tehdit ve alenen hakaret" iddiasıyla 37 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.