Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarlaları yanan çiftçilere 50 ton buğday verecek

Haber Merkezi – Diyarbakır Çınar’daki yangında zarar gören çiftçilere 50 ton buğday desteği verilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, geçen ay Çınar ilçesinde çıkan yangında zarar gören tarım alanlarının ıslahı için çiftçilere 50 ton buğday desteğinin verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısının üçüncü oturumunda, 20 Haziran’da Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki geniş bir bölgede yaşanan ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangında zarar gören tarım alanları için yeni bir karar aldı.

Temmuz ayındaki toplantıda, yangında zarar gören tarım alanlarının ıslahını içeren önergenin Meclis’te kabul edilmesinin ardından konu Yerel Ekonomi Komisyonu’na havale edildi. Komisyonun hazırladığı rapor, Meclis’e sunularak değerlendirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclisi, yangında zarar gören tarım alanlarının ıslahı için çiftçilere 50 ton buğday desteğini içeren raporu oy birliği ile kabul etti.

DBB Meclisi Eş Sözcüsü Emine Akın, Çınar ve Mazıdağı ilçeleri arasında 20 Haziran’da çıkan yangının can ve mal kaybına yol açtığını belirterek, yangında zarar gören çiftçilere 50 tonluk bir buğday desteği sunacaklarını söyledi. Kararın Meclis’ten geçtiğini vurgulayan Akın, halkın yanında durmaya devam edeceklerini kaydetti.

‘Fizibilite çalışması yaptık’

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer ise geniş bir alanı kapsayan yangında ekili alanların zarar gördüğünü hatırlatarak, “Bu tespitler doğrultusunda Çınar ilçemize bağlı Köksalan, Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde ekili alanların zarar görmesinden dolayı muhtarlarla bir fizibilite çalışması yaptık. Kasım ayı ortalarında vatandaşlarımıza, çiftçilerimize gerekli buğday tohumu desteğini vereceğiz” dedi.