Ankara'da fırtına nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti

15-08-2022
Rûdaw
Etiketler Ankara Sağanak Yağmur Fırtına
A+ A-

Haber Merkezi - Ankara'da bugün öğleden sonra başlayan şiddetli yağış, dolu ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, bazı yollar ve alt geçitleri su bastı.

Fırtınanın ardından bazı cadde ve sokaklar mazgalların tıkanmasıyla birlikte suyla doldu. Beşevler'de bulunan bir alt geçit su baskını nedeniyle ulaşıma kapandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, şiddetli fırtına ve sağanak nedeniyle inşaatta kolon devrilmesi sonucu yaralanan 3 kişiden birinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Şahin, sosyal medya hesabından, "İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup, hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir” bilgisini paylaştı.

Vali Şahin, iki yaralının tedavisine devam edildiğini belirtti.

Meteorolojiden Sinop ve çevresinde kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, bugün akşam saatlerinden itibaren Sinop çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması  bekleniyor.

Vatandaşlardan, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli