HÜDA PAR'dan Diyarbakır'daki kafe saldırılarına ilişkin açıklama

Haber Merkezi HÜDA PAR Diyarbakır’da Türkan Elçi’nin aile işletmesinin de yer aldığı 2 kafeye yönelik ses bombalı ve silahlı saldırıyla partilerinin ilişkilendirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır'da 11 Temmuz’da gece yarısı CHP Milletvekili Türkan Elçi'ye ait Karga Kafe ile bitişiğindeki Hewş Kafe'ye ses bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı ardından olayla bağlantılı 3 şüpheli tutuklandı.

Diyarbakır’da son dönemde artan saldırılar sonrası gözler HÜDA PAR’a çevrildi.

HÜDA PAR kafelere ve daha önce bir dans kursu ile yüzme havuzunda bulunan vatandaşlara yönelik saldırıların partileri ile ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından yazılı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da 2 kafeye düzenlenen silahlı saldırı, bilinçli olarak HÜDA PAR ile ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır” denildi.

“6-8 Ekim Katliamında kullanılan kışkırtıcı dil ile yine partimiz hedef olarak gösterilmiştir”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bu ahlaksız yalan, sırtını kaos ve çatışma güçlerine dayadığını alenen ilan eden siyasi kesimlerce üretilmiş, aynı azgın güruhun Kemalist tandanslı siyasi müttefikleri tarafından da sahiplenilmiştir. Aynı merkezden düğmeye basıldığı belli olan şeytani bir organizasyonla ve tıpkı 6-8 Ekim Katliamında kullanılan kışkırtıcı dil ile yine partimiz hedef olarak gösterilmiştir.

“Ahlaksız iftiraları atan tüm kesimlerle hukuk önünde hesaplaşacağız”

Partimize atf-ı cürüm niteliğindeki ahlaksız iftiraları atan tüm kesim ve kişilerle hukuk önünde hesaplaşacağımızı buradan ilan ediyoruz. Bu bağlamda gerekli çalışmalar tamamlanmış olup ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

Türkan Elçi: Seküler yaşam tarzına karşı artan bir tehdit

Diyarbakır'da ailesine ait işletmeye saldırı düzenlenen CHP'li Türkan Elçi yaptığı açıklamada “Diyarbakır’da son dönemlerde seküler yaşam tarzına, sosyal hayata karşı artan tehdit ve saldırılardan biridir” demişti.

CHP İstanbul Milletvekili Elçi şunları dile getirmişti:

"Diyarbakır’da son dönemlerde seküler yaşam tarzına, sosyal hayata karşı artan tehdit ve saldırılardan biri de ne yazık ki dün gece saatlerinde ailemize ait işletmeye karşı gerçekleştirildi.

Saldırı öncesinde kısa etek giyen kadınların da aynı zamanda bir kültür sanat merkezi olan işletmemize gelmesinden rahatsızlık duyduklarını belirterek işletme çalışanlarımız tehdit edilmişti.

Şiddetten zarar görmüş biri olarak her durum ve koşulda kimden geldiğine bakmaksızın şiddete ve her türlü haksızlığa hukuksuzluğa karşı olacağımı tekrar tekrar dile getirmekte bir beis görmüyorum.”