Diyarbakır’da büyük vurgun: MEB 10 müfettiş görevlendirdi

19 saat önce
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır’da sahte evrak ve kamera kayıtları milyonluk vurgun yapıldığı ortaya çıktı. 165 merkezdeki büyük yolsuzlukla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı 10 müfettiş görevlendirdi.

Amida Haber’den İlyas Akengin’in özel haberine göre, Diyarbakır’da 2 yıl aradan sonra bir kez daha engelli çocuklar üzerinden büyük vurgun yapıldı. Diyarbakır’da eğitim verilmediği halde eğitim almış gibi gösterilen ve olmayan öğrenciler üzerinden devletten ödenek alan kreş, rehabilitasyon merkezi ve pansiyonlar üzerinden yapılan denetimlerde milyonluk vurgun yapıldığı belirlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ifşa etti

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine konu Emniyet Müdürlüğüne bildirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile kentte faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleri, pansiyon ve kreşler mercek altına alındı. 165 merkezde yapılan incelemenin ardından uzman ekipler kamera kayıtları ile evrakları inceledi. Yapılan incelemelerde sahte belgelerin yanı sıra sahte kamera kayıtlarının da tutulduğu ortaya çıktı.

Kamera kayıtları da sahte çıktı

165 merkezle ilgili soruşturma başlatılırken, Milli Eğitim Bakanlığı kente 10 müfettiş görevlendirdi. Müfettişlerin incelemesi sürerken, sahte evrak ve kamera kayıtlarıyla kamunun milyonlarca lira zarara uğratıldığı belirtiliyor. İncelenen kameralardaki görüntülerin başka yerlere ait olduğu belirlendi.

İki yıl öncede büyük vurgun yapıldı

Diyarbakır’da 2 yıl önce rehabilitasyon merkezleri üzerinden kamu 60 milyonluk zarara uğratılmıştı. Olmayan öğrencileri var gibi göstererek bakanlıktan ödenek alındığı, “rüşvet havuzu” ile denetimlerden geçildiği belirlenmişti. Konu ile ilgili soruşturma açılmış, bazı kişiler açığa alınmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli