İstanbul’da kırmızı alarm! (YENİLENDİ)

15-07-2016
Rûdaw
Etiketler Alarm CHP
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’nin İstanbul kentinde, İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin, Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş yönü jandarma tarafından trafiğe kapatıldığı bildirildi.

 

Güvenlik önlemlerine askeri unsurlarında katıldığı görülüyor.

 

Ankara'da da yoğun jet hareketliliği yaşandığı belirtildi.

 

Reuters Haber Ajansı'nın görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre ise  Başkent Ankara’da silah sesleri duyulduğu iddia edildi.

 

Helikopter ve jetler başkent üzerinden alçak uçuş yapıyor.

 

İHA Haber ajansı ise Genelkurmay Başkanlığı etrafında hareketli saatler yaşandığını belirterek, Genelkurmay Başkanlığı önüne çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edilirken, savaş uçaklarının da uçuş yaptığını iddia etti.

 

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü tüm mensuplarını göreve çağırdığı

 

Başbakan Yıldırım: İzin verilemeyecek!

 

NTV’nin canlı yayınına katılan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, bir kalkışma girişiminin olduğunu belirterek “Bu girişime izin verilmeyecektir. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyeceklerdir”dedi.

 

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasında, “Bir kalkışma üzerinde duruyoruz. Emir komuta zincir olmadan kanunsuz eylemi söz konusu. Bu girişeme izin verilemeyecek. Bunu yapanlar en ağır bedeli ödeyecekler. Demokrasiden asla taviz verilmeyecektir”diye konuştu.

 

 

CHP: ‘Olağanüstü hal var’

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da İstanbul ve Ankara'da yaşanan askeri hareketlilikle ilgili Twitter'dan açıklama yaparak, “Meclis'in üzerinde uçaklar, alçaktan Ankara'nın üzerinde savaş uçakları uçuyor. Olağanüstü hal var” dedi.

 

DHA: Ankara'da Emniyet Müdürlüğü, tüm personeli göreve çağırıyor. Genelkurmay Başkanlığı önündeki güvenlik önlemlerinde çok sayıda ambulansta hazır bulunduruluyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli