ERGENEKON – ‘O sırrı bir Özal biliyordu, bir de ben!’

Haber Merkezi – Türkiye’deki derin devlet soruşturması Ergenekon Davası’nda İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan, "Türkiye hakkındaki uluslararası bir planın tümünü Turgut Özal ile kendisinin bildiğini” söyledi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 5 firari sanıktan sadece Bedrettin Dalan katıldı. İlk kez hakim karşısına çıkan Dalan, Ergenekon Davası’nın uluslararası büyük bir planın küçük bir parçası olduğunu ileri süren Dalan, bu planın tamamını ise Türkiye’de sadece Turgut Özal ile kendisinin bildiğini savundu.

 

Sözkonusu planın amacının “Türklüğü ve İslamiyet’i yok etmek olduğunu” iddia eden Dalan, Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz’ın araya girerek, “Bu planı sadece Özal ile siz mi biliyordunuz?” diye sorması üzerine, Dalan da, “Büyük planın tamamını bilen az. Diğerleri küçük parçalarını biliyor. 30 yıllık bir konu” cevabını verdi. 


Dava için “gelişigüzel, hukukla alakası olmayan, siyasi bir dava” nitelemelerinde bulnan Bedrettin Dalan,  “Kaçmadım, gittim, hicret ettim. Hz Muhammed gibi memleketimden ayrılmak zorunda kaldım” dedi.

Darbe karşıtı olduğunu söyleyen Dalan, “Paralel Yapı” ile 30 yıldır mücadele ettiğini, kendisinin daha önce söylediklerinin bugün kırmızı kitaba girdiğini iddia etti.

Avukatlarının beraat talebine itiraz eden Dalan, “Beraat talep etmiyorum. Beraat talep edersem bu iddianamenin hukuka uygun olduğunu kabul etmiş olurum” dedi. 


Savunması alındığı için mal varlığı hakkındaki el koyma kararı kaldırılan Dalan hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

 

Firari sanıklar Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze’nin yakalanmasının beklenmesini kararlaştıran mahkeme, Ergenekon Ana Davası’nın Yargıtay’dan dönmesinin beklenmesine de hükmetti. Duruşma 25 Aralık’a ertelendi. (Ajanslar)