23 yaşında girdiği cezaevinden 53 yaşında çıktı: Hakkari'de çiçeklerle karşılandı

15-06-2024
Etiketler 30 yıllık tutuklular DGM Siyasi tutuklu Hakkari Nurettin Çelik
A+ A-

Haber Merkezi – 30 yıl 2 ay cezaevinde kalan siyasi tutuklu Nurettin Çelik Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

Nurettin Çelik 1994 tarihinde Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde gözaltına alınmıştı.

23 yaşında iken siyasi gerekçelerle gözaltına alınan Çelik,  Erzincan Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Çelik, 30 yıllık süre zarfında Erzurum, Muş, İstanbul, Siirt, Van ve son olarak olarak Patnos L Cezaevi’nde tutuldu.

Çelik, infaz süresini 24 Nisan’da tamamladı. Ancak cezaevi İdari ve Gözlem Kurulu (İGK) “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle Çelik’in tahliyesini 3 ay erteledi.

Karara karşı Çelik, İnfaz Hakimliği’ne itirazda bulunsa da hakimlik İGK’nin kararını yerinde buldu. İnfaz hakimliğin kararına karşı Çelik, bu defa bir üst mahkeme olan Ağrı Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu.

Mahkeme, İGK’nin ve infaz hakimliğin verdiği kararı bozarak, Çelik hakkında tahliye kararı verdi. Bunun üzerine Çelik dün  tutulduğu cezaevinden akşam saatlerinden tahliye edildi.

MA’nın haberine göre 30 yıllık tutuklu Çelik'i cezaevi önünde DEM Parti'liler ve yakınları karşıladı.

Ardından memleketi Hakkari’ye geçen Nurettin Çelik’i DEM Parti Hakkari milletvekili Vezir Parlak, bazı partililer ve ailesi tarafından çiçeklerle büyük sevinç içerisinde karşılandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Arşiv

Dışişleri’nden Suriye’de Türkiye güçlerine yönelik saldırılar hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı, dün Kayseri’de yaşanan çocuk istismarı sonrası Suriyelilerin işyerlerinin kundaklanması ve bugün Suriye’nin kuzeyinde Türk bayraklarına saldırı ve Türkiye’ye ait TIR’ların yakılmasına ilişkin açıklama yaptı.