Eskişehir Valiliği 30 gün boyunca yasak kararı aldı

15-06-2023
Etiketler Eskişehir Valilik Yasak LGBTİ Onur haftası
A+ A-

Haber Merkezi - Eskişehir Valiliği, kentte “Onur Ayı” nedeniyle düzenlenecek etkinliklerin provokasyona açık olduğu gerekçesiyle 30 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Eskişehir Valiliği, kentte "Onur Ayı" kapsamında düzenlenecek etkinliklerin provokasyon olabileceği ve genel asayişin bozulabileceği iddiasıyla 30 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Buna göre; kentte bu gece yarısından itibaren eylem, yürüyüş, şenlik ve festivaller yapılamayacak.

Valilik açıklamasında, “Yapılmak istenen etkinliklerin her türlü provokasyona ve eyleme açık olduğu, toplumda farklı görüşteki grupların bir araya gelerek çıkarılması muhtemel olaylar ile kamu huzuru ve genel asayişin bozulabileceği, özellikle açık yer toplantılarına katılacaklar da dâhil olmak üzere halkın huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının zafiyete uğrayabileceği değerlendirilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Valilik, yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 15 Haziran'dan 14 Temmuz'a kadar 30 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli