TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – 15 Mayıs Pazar

15-05-2016
RÛDAW
A+ A-

Hürriyet: KONGRE ÇIKMAZI

 

MHP’de genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ, hukuk krizinin ardından dün yaptıkları ortak açıklamada, bugün kurultay için tutulan Büyük Anadolu Oteli’ne gideceklerini belirterek, “O adreste olacağız” dedi. Adaylar, otel önünde baskı iddialarını tekrar dile getiren bir metin okuyacak.

 

MHP’de genel başkan adayları, önceki gün yaşanan hukuk krizinin ardından dün yeni stratejilerini belirlemek üzere yoğun bir trafik yaşadı.

 

Genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önceki gece saatlerinde bir araya geldi. Akşener’in dün sabah bir basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu. Ancak Akşener, basın toplantısından vazgeçti. Bunun yerine 4 aday ortak basın açıklaması yapıp, Adalet Bakanlığı’ndan telefonla işlemlerin durduğunu, Bakan Bekir Bozdağ’ın bizzat müdahil olduğunu ve siyasi baskıyla kurultay yapılmasının kolluk marifetiyle engellenmesi talimatının verildiğini öne sürdü. Açıklamada, dört aday “Yarın (bugün) o adreste olacağız” dedi.

 

 

 

 

Birgün: GERİCİ YILDIZ’I ANTEP DE İSTEMEDİ

 

Gerici ve kadın düşmanı ifadeleriyle gündeme gelen Nurettin Yıldız Edirne, Muğla, Sinop ve Çorum'dan sonra Antep'te de istenmedi. "Adam Genç" ve "İnsanlık Zamanı" adlı iki konferans vermeye hazırlanan Yıldız'a Antepliler de, ''Kentimizden defol'' dedi

 

“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Nureddin Yıldız'ın Sinop’taki programlarının ardından Antep’teki programları da iptal edildi.

 

“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir”, “(Çalışan kadınlar) fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor”, “Kadın spiker izlemek günahtır”, “Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidir” gibi sözleriyle tepki çeken İlahiyatçı Nureddin Yıldız’ın Sinop’taki programları halkın tepkisi üzerine iptal olmuştu. Yıldız tepkilere rağmen Antep’te de Sosyal Doku Vakfı ve Şehitkâmil Müftülüğü’nün etkinlikleri katılacaktı. 16 Mart Pazartesi saat 18.00’de Gaziantep Üniversitesi’nde “Adam genç” ve saat 20.00’de Şehitkâmil Kongre Merkezi’nde “İnsanlık Zamanı” programlarına katılmak için Antep’e gelecek olan Yıldız’ın etkinlikleri tepkiler üzerine iptal edildi.

 

 

 

 

 

Cumhuriyet: ASENA İKTİDARA MEYDAN OKUYOR

 

MHP’de yılan hikâyesine dönen olağanüstü kurultay sürecinde bu kez muhalif isimler kendi aralarında bölündü. Akşener ve Oğan, “Kurultayı toplayacağız” derken, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, “Yargıtay kararı beklenmeli. Aksi halde ülkücüler karşı karşıya gelir” uyarısında bulundu. Akşener, “Delegelerimizle kongre için burada olacağız” diye rest çekti.

 

MHP’de yılan hikâyesine dönen olağanüstü kurultay sürecinde bu kez muhalif isimler kendi aralarında bölündü. 4 genel başkan adayı, Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, önceki gün akşam bir araya gelerek, “15 Mayıs’ta sadece kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli’nde basın toplantısı düzenleme” kararı aldı. Dün bu karar önce bozuldu. Akşener ve Oğan, “Kurultayı toplayacağız” derken, Aydın ve Özdağ, “Yargıtay kararı beklenmeli. Aksi halde ülkücüler karşı karşıya gelir” uyarısında bulundu. Son kez bir araya gelen muhalifler, “Devletin bariyerleri ve TOMA’larına karşı harp etmeye gitmiyoruz. Salon açılırsa kurultayı toplayacağız” kararı aldı.

 

MHP’de önceki gün hareketli saatler yaşanmış, yargıdan ardı ardına gelen kararlardan sonra Ankara Valiliği bir “kurultayın toplanamayacağını” açıklamıştı. 4 genel başkan adayı, önceki gün gece geç saatlerde toplandı. 4 genel başkan adayı dün sabah saatlerinde bir açıklama yaparak bugün saat 10.00’da kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli’nde olacaklarını belirtti.

 

 

 

 

 

Habertürk: 3 SALDIRI ÖNLENDİ

 

Ankara Güvenpark’ta 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada kullanılan bombayı gömdüğü belirlenen 3 kişi tutuklandı

 

 

Ankara Kızılay Güvenpark’ta 13 Mart’ta yaşanan ve 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı kapsamında yürütü- len soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada; Ankara, İstanbul ve Kars’ta düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından şüphelilerden 3’ü tutuklanma talebiyle, 2’si ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Hâkimlik, 3 şüpheliyi “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “patlayıcı madde bulundurma” ve “37 kez nitelikli insan öldürme” suçlarından tutukladı. 

 

 

 

 

Sabah: MHP’YE ÇELME TAKAN HAKİM TANIDIK ÇIKTI

 

MHP’li muhaliflerin kurultay yapabilmeleri için son dakika kararı çıkartan hâkim Burhan Yaz’ın HSYK’daki Paralel soruşturmasında adı geçiyor. Yaz hakkında özel soruşturma yürütülecek

 

MHP'de genel merkeze bayrak açan muhaliflerin kurultay talepleri mahkeme kararlarıyla durdurulmasına rağmen Ankara 2. İcra Mahkemesi hâkimi Burhan Yaz mesai bitimine dakikalar kala verdiği kararla kurultay yolunu açmaya çalıştı. Hâkim Yaz'ın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki (HSYK) "Paralel Yapı Soruşturması" içinde olduğu belirlendi. HSYK'nın Paralel Yapı'dan temizlenmesi için özel bir kararname çıkartılmıştı. Bu kararnamede, Paralel Yapı ile birlikte hareket ettiği açıkça dillendirilen eski Adalet Akademisi Müdürü Ayşe Neşe Gül gibi isimler yer alıyordu. O dönemde Burhan Yaz da HSYK'da başmüfettiş olarak görev yapıyordu. HSYK, Gül başta olmak üzere Yaz'ın da aralarında bulunduğu 127 kişilik bir hâkim - savcı kararnamesi çıkardı. Başmüfettiş Yaz, 20 Mart 2014 tarihli kararname ile Ankara'ya düz hâkim olarak atandı. Ankara Adalet Komisyonu da Yaz'ı etkisiz bir görev olan Ankara 2'nci İcra Hakimliği'nde görevlendirdi.

 

 

 

 

Yeni Şafak: RUS FÜZESİ Mİ DÜŞÜRDÜ

 

PKK’ya yakın ajanslar, bir helikopterin karadan havaya ısı güdümlü taşınabilir uçaksavar füzesiyle (Manpads) düşürülme görüntülerini yayınladı. Görüntüyle batılı 29 ülkenin kullandığı 'Manpads'lerin PKK'nın envanterine girdiği kesinleşti. Şimdi bu silahı PKK’ya kimin verdiği araştırılıyor

 

 

Suriye'de helikopterlerden atılan varil bombalarıyla şehirlerin harap olmasına rağmen muhaliflere karadan havaya ısı güdümlü taşınabilir uçaksavar füzesi (Manpads) verilmesine ısrarla karşı çıkan ABD ve Batılı ülkeler, 2013'ten bu yana PYD'ye her türlü silah yardımı yapıyor. PKK'ya yakın ajanslar tarafından servis edilen görüntülerde teröristler çoğunluğu Batılı 29 ülkenin kullandığı karadan havaya uçaksavar füzesiyle bir Türk helikopteri vurduklarını iddia etti. Terör örgütü tarafından yayınlanan videoda önceki gün Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı Bölgesi'nde düşen helikopterin vurulma anı olarak servis edilen görüntülerin eski olma ihtimaliyle birlikte terör örgütü envanterinde bu silahın bulunduğu tescillendi.

 

 

 

 

Milliyet: YILIN NİKAHI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar dün evlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın kıydığı nikâhta çiftin şahitliğini aralarında Gül, Davutoğlu, Org. Akar ve yabancı devlet başkanlarının da bulunduğu 8 kişi yaptı...

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen nikâh töreninde dünyaevine girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikâhta çiftin nikâh şahitliğini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Baykar Makina’nın sahiplerinden Selçuk Bayraktar, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde 6 bin davetlinin katıldığı tören ile dünyaevine girdi. Düğün öncesi Selçuk Bayraktar, sabah saatlerinde Tarabya’daki Huber Köşkü’ne gitti ve Sümeyye Erdoğan’ı aldı. Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, siyah renkli BMW marka gelin arabasıyla konvoy eşliğinde Tarabya’daki Huber Köşkü’nden çıktı. Beyaz bir kıyafet giyen Sümeyye Erdoğan, ön koltukta otururken aracı Selçuk Bayraktar kullandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli