Türkiye İçişleri Bakanlığı: 40 ilde 718 kişi gözaltına alındı

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanlığı, 40 kentte yapılan operasyonlarda, aralarında HDP'li üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 718 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 40 kentte yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerinin de bulunduğu 718 kişinin gözaltına alındı.

Bakanlık açıklamasında, “40 ilde aralarında HDP il ve ilçe başkanlarının da olduğu 718 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alma işlemleri halen devam etmektedir. Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda silah ve örgütsel doküman ile dijital malzeme ele geçirilmiştir" denildi.

HDP yöneticileri de gözaltına alındı

MA’da yer alan habere göre, Şırnak, Ağrı, Diyarbakır, Urfa, Van, Manisa ve Elazığ başta olmak üzere birçok kentte bugün düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda HDP’li yönertici gözaltına alındı.

Batman’da Bekirhan Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük ile 6 HDP’li gözaltına alındı. HDP Batman İl Eşbaşkanı Fatma Albay hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Talha Kaya ve Doğubayazıt İlçe Örgütü yöneticisi Ahmet Yaşmiş, Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) temsilcisi Cemil Koç ve Doğubayazıt Belediyesi Meclis üyesi Rahim Gönen’in de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Şırnak’ta ise kent merkezi ile Cizre, İdil ve Uludere ilçelerinde HDP yöneticisi Agit Yiğit, Fatma Acet, Fırat Akyol, Cami Bilik, Nihat Küçük, Mahsum Kurami, Serhat Çatuk, Mustafa Dal, Ömer Karaviş ve Abdullah Yaman gözaltına alınanlar arasında.

Elazığ'da, HDP Karakoçan İlçe Eş Başkanı Veysi Sarıtağ, Urfa'nın Suruç ilçesinde Abdi Binici gözaltına alındı.

HDP eski Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, da evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Manisa'da HDP Gençlik Meclisi üyesi 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençlerin isimleri şöyle: Zahir Aslan, Aleyna Tekin, Mahsun Silinsin, Hamza Aslan, Ahmet Aslan, Sultan Aslan ve Niyazi Mehmet Ali Polat.