Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ilk mitingi: Demirtaş’tan şarkı çalındı

Haber Merkezi – Söz ve müziği Demirtaş’a ait olan “Emekçiyiz” adlı şarkı ilk kez İstanbul-Kartal’da Emek ve Özgürlük İttifakı’nın mitinginde çalındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ilk mitingi İstanbul-Kartal'da başladı.

 “Savaşa, yoksulluğa, baskılara dur diyelim. Birlikte değiştirelim” sloganıyla yapılan mitingte HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bestelediği seçim şarkısı çalındı.

Demirtaş’ın, sesi duyulan şarkının giriş kısmını ailesiyle telefon görüşmesi sırasında kaydettiği aktarıldı.

Ayrıca mitinge sosyal medyadan mesaj gönderen Demirtaş, paylaşımında “Ben yola çıktım, geliyorum, halayda buluşalım #EmekveÖzgürlükİçin” ifadelerine yer verdi.

Söz ve müziği Demirtaş’a ait olan “Emekçiyiz” adlı şarkı, Dicle Fırat Korosu tarafından seslendirildi. İlk kez yayınlanan şarkıyı koristler Ahmet Yılmaz, Azad Bedran, Dicle Daşçı, Mizgin Turan, Rênas Berbir ve Sosin Zaman seslendirdi.

Demirtaş’ın girişini söylediği şarkının sözleri şöyle: "Kına yolladım yaksana, Şu meydana bir baksana, Buradan bir tek oy yok sana, Biz halkız, emekçiyiz biz, Birleştik benzedik nara, Artık kaçacak yer ara, Geliyoruz iktidara, Umuduz, emekçiyiz biz."

Demirtaş dün yaptığı paylaşımda "Yarın 1'de Kartal Meydanında mitingimiz var, unutmayın. Ulaşım maalesef ki ücretli ama halay bedava. Görüşelim orada, sürprizlerimiz var!" ifadelerini kullanmıştı.