Leyla Güven’in Adana’da yargılandığı dava istinaftan döndü

15-01-2023
Rûdaw
Etiketler Leyla Güven Ceza İstinaf
A+ A-

Haber Merkezi – HDP eski Milletvekili ve HDK Eş Başkanı Leyla Güven’in de aralarında bulunduğu davada, 27 kişi hakkında verilen hapis cezaları, "delillerin hukuka aykırı elde edildiği" gerekçesiyle bozuldu.

Adana'da 2008 yılında, “KCK operasyonu” kapsamında gözaltına alındıktan sonra haklarında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla dava açılan 27 kişiye, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası vermişti.

MA’nın haberine göre sanık avukatları karara karşı Adana Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi'ne başvurdu. Başvuruda, toplanan delillerin hukuka aykırı elde edildiğine işaret edilerek, “Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular delil olarak kabul edilemez" denildi.

Mahkeme avukatların yaptığı başvuruda, dosyada delil olarak gösterilen ortam dinlemelerinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti. Yerel mahkemenin hüküm kararlarını bozan mahkeme, dosyayı yeniden Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Davada yargılananlar, önümüzdeki günlerde yeniden hakim karşısına çıkacak.

Mahkeme, ayrıca Güven ve bazı tutuklulara "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla verilen cezaların da mükerrer olduğunu kaydetti.

Leyla Güven halen Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’ne tutuklu bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli